You are here
Home > AKTUALNO > In memoriam: Sjećanje na Teodoru Dubrović

In memoriam: Sjećanje na Teodoru Dubrović

„Nadajmo se da sve ovo što smo razvijali i u što smo vjerovali još uvijek postoji. Trudite se prenijeti svjetlo darovitosti u vašu budućnost. Sjetite nas se i pozovite na ćakulu jer možda smo još uvijek tu.“ Ovo su riječi Teodore Dubrović koja je svojim profesionalnim ugledom, stručnošću, vedrinom i optimizmom znala motivirati svakoga, a posebno učenike i učitelje te tako zaslužila ugled vrsnog prosvjetnog stručnjaka. Ostavila je trag u svakome tko ju je poznavao. Cijeli je život provela učeći sebe i druge. Nesebično je davala znanje i podršku u radu. Preminula je 12. prosinca 2015. nakon kratke i iznenadne bolesti. Njezin je odlazak veliki gubitak za njene prijatelje i kolege koji su se uvijek mogli pouzdati u njenu potporu i stručnost, a djeca i mladi ostali su bez velikog zagovornika svojih prava.

Bila je voditeljica Stručnog tima Škole stvaralaštva, vodila je Stručne radne skupine za darovite učenike i predmet Psihologiju u Cjelovitoj kurikularnoj reformi. Dugogodišnja riječka školska psihologinja 2009. je rad u školama zamijenila radom u Agenciji za odgoj i obrazovanje. Tamo je nastavila svoj neumoran rad na unaprjeđenju rada s djecom i mladima te na reformi našeg obrazovnog sustava.

Razgovarali smo sa sadašnjom voditeljicom Stručnog tima i predsjednicom Upravnog odbora, Majom Zrnčić koja je Teodoru opisala kao otvorenu, poticajnu i optimističnu osobu. Uvijek je pružala veliku podršku, bila je komunikativna i inovativna. Trudila se da Škola stvaralaštva bude dostupnija što većem broju učenika i nastavnika koji ovdje dolaze.

Voditeljica skladateljske radionice koja već niz godina sudjeluje u Školi stvaralaštva, Mirjana Žužić upoznala ju je kao stručnjaka i kao „čovjeka“ kroz suradnju u Novigradu. Za nju kaže da je bila jedna divna i topla osoba koja je voljela i razumjela djecu, a posebno se isticala svojim optimizmom. Susret s Teodorom bio je ispunjen osmjehom i radošću. Ostala je zapamćena po vedrini i pozitivnoj energiji koju je posjedovala.

Zorica Topalović, njena dugogodišnja kolegica, prijateljica te psihologinja u OŠ Rivarela, Teodoru pamti kao osobu koja je u svemu što je radila pokazivala visoku odgovornost, volju za radom i duhovitost. Bila je mudra i iskrena osoba, uvijek spremna pomoći, poznata svom vedrom duhu. Kroz rad s Teodorom osjećala je da postaje bolja verzija sebe. Na snimanju novigradske verzije spota za pjesmu Happy Pharrella Williamsa sudjelovala je i Teodora koja je ostala zapamćena po tome što se spontano pojavila u kadru i počela plesati. Svi su se sugovornici rado prisjetili naše Teodore te s osjećajima i ljubavlju pričali s nama.

Snimanje Happya u Novigraduimg001

Karla Ušljebrka i Iva Orepić

One thought on “In memoriam: Sjećanje na Teodoru Dubrović

Comments are closed.

Top