You are here
Home > ZVUK > SKLADATELJSKA RADIONICA > Manje je više

Manje je više

U  Skladateljskoj radionici nema mnogo polaznika, ali manje je više. U njihovoj radionici sve pršti od nota i prekrasnih zvukova.

Hospitant Dinko Krstinić, koji predaje Solfeggio u glazbenoj školi, ove godine drugi je put na Novigradskom proljeću i u Skladateljskoj radionici, a ako bude prilike, kaže, prijavit će se i sljedeće godine. Rekao nam je da im je ideja kako obraditi ovogodišnju temu još u nastanku i da se u ovoj radionici cijene dječji rad i ideje, poštuju se sve što oni pišu i voditeljica i hospitant im pomažu im u tome.

Polaznica radionice, Estera Sabljić, također je drugu godinu u Skladateljskoj radionici i u Novigradu. Svira violinu i klavir, a note na zadanu pjesmu, kao i drugi polaznici piše sama. Za svoju skladbu dobila je tekst Jože Prudeusa. Rekla nam je da je, kada je vidjela ovogodišnju temu, u glavi imala sliku što bi se moglo iskombirati, no ono što ju je dočekalo puno je bolje.

Voditeljica radionice, Mirjana Žužić, vrsni glazbeni pedagog, poznatija kao Žuža, rekla nam je da ima jako dobru grupu glazbeno obrazovanih polaznika. Sa svojim polaznicima, kako nam je na malo duhovit način rekla, temu provodi tako da se prime u kolo i plešu.

Veselimo se notama i zvucima koji će se do kraja tjedna naći na njihovom štandu na našoj velikoj novigradskoj tržnici.

Paula Jozić

Top