You are here
Home > AKTUALNO > Kvizna situacija – kultura ili nešto drugo?

Kvizna situacija – kultura ili nešto drugo?

Jučer, 20.4.2016. godine, u višenamjenskoj dvorani održao se „Kulturni“ kviz na kojem je sudjelovalo 11 timova, od onih najmlađih do najstarijiih. Nagrada je ukupno bilo četiri. Naravno, prve tri su za prva tri mjesta, a četvrta nagrada je za predzadnji tim. Neobično… Važno je sudjelovati, a ne pobijediti, zar ne?

Važno je spomenuti i pravila koja su bila kratka i jasna: „Nemojte varati i dobro se zabavite!” Kviz je vodio voditelj Scenske radionice 1 Mario Kovač, dok su studenti hodali naokolo i budnim okom pazili da netko ne vara. Zašto Mario Kovač? Odlučili smo istražiti i evo odgovora: „Kvizna situacija“. Većina vas je sada zbunjena, ali „Kvizna situacija“ je natjecateljski televizijski kviz koji vodi upravo on – Mario Kovač, strastveni kvizaš.

Čak sam i ja sudjelovala u kvizu, zajedno sa svojim timom, tako da slobodno mogu reći da je većina pitanja bila teška zbog toga što podrazumijevaju srednjoškolsko znanje. No, bilo je i pitanja na koja su svi znali odgovore.

Nakon završetka kviza IMG_4434IMG_4442voditelj je imao još jedno iznaneđenje za nas. U višenamjenskoj dvorani nastala je potpuna tišina. Bilo koji student ili hospitant mogao je  pomoći natjecateljima dok se svako pitanje vrtjelo ponovo. No, samo na 10 sekundi!

Predali smo odgovore i s nestrpljenjem čekali proglašenje pobjednika.

Dobra vijest bila je što su svi riješili više od 50% zadataka. Tako je barem rekao Mario Kovač, a mi mu vjerujemo. Deseto mjesto zauzeo je Dream team, u kojem sam bila i ja, a koji je dobio plakat tržnice. Treće je mjesto osvojio tim Thug life koji su osvojili i CD Novigradskog proljeća, dok je drugo mjesto i knjige za sve članove osvojio tim Saša, Tin, Kedžo plus dvoje. Napokon, titulu pobjednika osvojio je Serious team čiji su članovi kao nagradu također dobili  knjige. Čitajmo i skupljajmo znanje za neke nove pobjede!

IMG_4422 IMG_4439

Sophie Noa Živković

Top