You are here
Home > RIJEČ > RADIONICA NOVINA NA INTERNETU > Najmlađa i najbolja voditeljica

Najmlađa i najbolja voditeljica

Kristina Kovačević dugogodišnja je polaznica Novigradskog proljeća, ali se ove godine prvi puta okušala u vođenju radionice „Novine na internetu“. Imamo čast da je naša voditeljica najmlađa, nama najbolja, a kažu i najljepša. Voditeljica Kristina Kovačević pristala nam je odgovoriti na nekoliko pitanja.

Recite nam nešto o sebi.

Ja sam Kristina Kovačević, dolazim iz Stubičkih Toplica i trenutno živim u Zagrebu. Studiram talijanistiku, francuski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a na Novigradskom proljeću sam voditeljica radionice „Novine na internetu“.

Kako ste reagirali kada ste saznali da ćete ove godine voditi radionicu „Novine na internetu“ ?

Bila sam jako sretna. Ja sam na Novigradskom proljeću od sedmog razreda osnovne škole i svake godine se želim vratiti. Rezultati su uvijek neizvjesni, a s obzirom da studiram, mislila sam da više neću moći sudjelovati. No, ipak, tu sam. Pozvali su me, bila sam jako sretna i prihvatila sam poziv, naravno._MG_3373

 Kako su ovogodišnji  polaznici shvatili zadatke? Odrađuju li ih redovito?

Ja sam s polaznicima ove godine oduševljena, jako su visoko motivirani, imaju vlastite ideje, spremni su odraditi sve zadano. Stalno su u žurbi, trku. Na stranici se može vidjeti da su odradili velik posao i to potpuno sami. Jako sam ponosna na njih.

Jesu li se ikada oglušili na nešto?

Ja imam osjećaj da oni mene ne prate, ali možda mi se samo čini. Mi smo radionica koja jedina ima 18 računala i meni je sasvim normalno da polaznici nekada odlutaju k igricama, „fejsovima“ i slično, ali mislim da jako dobro komuniciramo i da me slušaju.

Je li Vam teško provoditi ovogodišnju temu?

U našoj radionici provođenje teme dosta je nezahvalno. Mi pišemo o onome što se događa, ali mislim da je ovogodišnja tema vrlo zanimljiva i da ju se stvarno lako može provesti kroz jako puno toga. Na svakom članku i u svemu što radimo trudimo se povezati to nešto s tržnicom. Olakšanje je što su sama škola i Novigrad ove godine postali jedna velika tržnica.

Biste li ponovno prihvatili zadatak voditeljice radonice „Novine na internetu“?

Da. Definitivno.

Zašto ste se odlučili baš za talijanistiku i francuski jezik?

Već negdje oko sedmog razreda, baš kada sam počela dolaziti u Novigrad, shvatila sam da me ništa ne zanima kao jezici i književnost. Meni je osobno najdraža francuska književnost, tako da sam se ja zapravo zaljubila u književnost, a tek onda u jezike. Prije sam uvijek voljela talijanski, a eto, zbog književnosti studiram francuski jezik.

Možete li reći nekoliko rečenica na talijanskom i francuskom koje su vezane uz ovogodišnju temu Novigradskog proljeća?

Cette année la thème est la marché. On le peut voir partout.

Ove godine tema je tržnica. To se može vidjeti posvuda.

Questo anno il tema della Primavera Citanovese è Il mercato. Tutta la scuola è diventata un grande mercato.

Ove godine tema Novigradskog proljeća je tržnica. Cijela škola postala je jedna velika tržnica.

 

Autor fotografije: Marinko Marinkić

                                                                                                                                                                                                  Marija Valić

 

 

 

 

2 thoughts on “Najmlađa i najbolja voditeljica

  1. Draga moja, stvarno nema ljepse voditeljice. Falis, falite, svidja mi se stranica i ponosna sam na sve vas skupa. Divno si vodstvo!

  2. Najmlađa, najljepša i najbolja…sve je rečeno! Za stranicu veliki veliki plus!!!!! Uživajte ekipa, puno pozdrava i poljubaca! :*

Comments are closed.

Top