Stručni tim u Školi stvaralaštva, Novigradsko proljeće

U okviru programa Škole stvaralaštva djeluje Stručni tim kao posebno tijelo sastavljeno od pedagoga, psihologa, sveučilišnih nastavnika, viših savjetnika Agencije za odgoj i obrazovanje čija je uloga praćenje i unapređivanje programa rada s darovitim učenicima jezično-umjetničkog područja, Škole stvaralaštva.

Operativna podrška su studenti četvrte ili pete godine Učiteljskih fakulteta koji se imaju priliku upoznati se s programom i načinima praćenja. U suradnji s voditeljima radionica razrađeni su elementi praćenja i procjene rada učenika za svaki jezični i umjetnički izraz. Prati se kreativnost, specifične sposobnosti, znanja, vještine, izražajnost te ponašanja učenika. Razrađen je način odabira učenika uvažavajući postignuća na natjecanjima i smotrama, uradcima učenika, mišljenju škole i voditelja radionica Škole stvaralaštva.

Temeljem upitnika na početku i završetku programa prikupljaju se podaci od učenika o programu i njihovom napretku koji se analiziraju u svrhu praćenja i unapređivanja programa. U programu sudjeluju učitelji i nastavnici kao hospitanti radionica što im predstavlja stručno usavršavanje u svrhu primjene u neposrednom radu. Sudjelovanje hospitanata se također prati. Stručni tim u svom djelovanju surađuje sa Upravnim i Programskim odborom Škole stvaralaštva, Novigradsko proljeće.

Članovi stručnog tima koji su radili na strukturi koncepta praćenja programa Škole stvaralaštva od 2010. godine su: Teodora Dubrović, prof. viša savjetnica za stručne suradnike psihologe,  Dolores Fabris, prof., pedagogije i povijesti, Zorica Topalović, diplomirani psiholog – profesor, dr.sc. Anita Rončević i dr.sc. Darko Lončarić.

Cijeli proces praćenja kvalitete programa postao je bolji zahvaljujući stručnosti, informatičkoj i tehničkoj podršci Nore Krstulović, voditeljice radionice novine na internetu na čemu joj iskreno zahvaljujemo.

To be continued… 🙂

 

 

Tekst napisale: Teodora Dubrović i Zorica Topalović

Tagged with:     ,

About the author /


Related Articles

VREMENSKA PROGNOZA

Currently
Currently
Currently

KALENDAR

lipanj 2022
P U S Č P S N
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Ove su stranice kreirali & uredili polaznici Radionice 'Novine na inetrnetu' Novigradskog proljeća 2015.