Riječ i slika spajaju se u magiju slikovnice

Jutros smo posjetili Radionicu slikovnice i saznali u kojoj su kreativnoj fazi. Razgovarali smo s voditeljicom Sonjom koja je zadovoljna slikovnicama koje su polaznici napravili i o radu polaznika nam kaže sljedeće:

Postavili smo u predvorju škole osnovni motiv koji svakodnevno razvijamo i koji raste iz dana u dan. Najprije smo izradili lađu, zatim oblake kojima se plovi, igrali smo se slikom i riječi, a u svemu nam je najbitnija interakcija s gledateljima kod kojih želimo izazvati razmišljanje i čuđenje. Izložba svaki dan raste jer joj dodajemo naše nastale slikovnice.

Polaznica Maja trenutno radi posljednju stranicu svoje slikovnice koja govori o malom čamčiću koji se za nevremena odvojio od mame lađe. Unatoč maminom dozivanju, on odlazi – vuku ga more i nevrijeme. Izgubi se i nađe ga brodolomac. Odlaze do obale – čamčić nalazi svoju mamu lađu, a brodolomac obitelj. Obećaje da neće više odlaziti od majke, iako je sretan što je nekoga spasio. Maja kaže da je slikovnica napravljena u tehnici tempere i 3d kolaža.

Polaznica Tamara odlučila je ove godine odabrati radionicu u kojoj može spojiti svoje dvije ljubavi: prema pisanju i prema slikanju. Njezina slikovnica ima 10 obostrano oslikanih stranica. Govori o lađi koja živi u prljavom moru i jednog dana odluči se predati i otići na nebo. S neba vidi sve loše strane mora u kojem je živjela i odluči ga spasiti. Tamarina slikovnica u sebi nosi snažnu eko-poruku, ali i dublje značenje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Polaznik Ivan sa svojom strip-slikovnicom

Polaznik Ivan stvara strip – slikovnicu u kojoj super-junak Dynamo uspijeva razriješiti dugogodišnju zagonetku o okovanoj lađi uz pomoć dnevnika svojeg djeda. Ivanova slikovnica posebna je po tome što u sebi objedinjuje strip i slikovnicu kao likovne izričaje u tehnici flomastera.

Sve slikovnice nastale u ovoj radionici moći će se razgledati na sutrašnjoj izložbi slikovnica u predvorju škole u kojem nas svaki dan čeka slikovnička lađa, želeći nam dobar dan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U Radionici slikovnice

Paula Jozić, Ana Lisica, Ana Fonović

Tagged with:     ,

About the author /


Related Articles

VREMENSKA PROGNOZA

Disruption due to wind from 12AM CET TUE until 11:59PM CET TUE

Issued:
08:19 AM GMT on Ožujak 19, 2019
Expires:
Djelomična naoblaka
Utorak
03/19 0%
Djelomična naoblaka
Djelomično oblačno. Najniža temperatura 3°C.
Vedro
Sutra
03/20 0%
Vedro
Pretežito vedro. Najviša temperatura 13°C. Vjetar ISI 15 - 30 km/h.
Vedro
Četvrtak
03/21 0%
Vedro
Pretežito vedro. Najviša temperatura 16°C. Vjetar ISI 10 - 15 km/h.

KALENDAR

ožujak 2019
P U S Č P S N
« tra.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ove su stranice kreirali & uredili polaznici Radionice 'Novine na inetrnetu' Novigradskog proljeća 2015.