Novinarsko proljeće

Radionica novina na internetu dosta je aktivna u ovih pet dana Novigradskog proljeća, prati sve događaje, programe i aktivnost svih ostalih radionica. Stvarno nitko ne bi rekao da nisu imali interneta prvih dana. Novinari ove radionice svaki dan se trude napraviti što više posla i zadataka koje su dobili. Prema rezultatima možemo zaključiti da se nisu trudili uzalud i da su napravili odličan posao.

Radionica novina na internetu koja je pod vodstvom Nore Krstulović prvih pet dana radi punom parom i bez prestanka. Novi članci izlaze svakih 10 minuta, radionica je jednostavno u 100. brzini što se tiče zadataka. Zasada se čini da je voditeljica jako zadovoljna radom učenika. Isto su tako i učenici zadovoljni svojim radom i odnosu prema drugim polaznicima i voditeljici. Nora svakodnevno pohvaljuje polaznike i govori im kako bi se trebali ponositi sami sobom unatoč tome što nisu imali interneta na početku. Moram napomenuti da bez simpatične voditeljice puno radionica i tehnologije u njima ne bi radilo, pa joj je zahvalna cijela škola. Iako sam spomenuo da je Nora jako zadovoljna radom i disciplinom, odlučio sam napraviti kratki intervju kako bi saznao nešto više o njoj:

DSC_0012

Kako ste Vi zapravo došli na NP kao voditeljica Radionice novina na internetu?

Držala sam sličnu ovakvu radionicu za nastavnike hrvatskog jezika u Zagrebu, pa je jedna od članica Upravnog odbora Novigradskog proljeća posjetila tu radionicu i pomislila kako bi bila dobra voditeljica Radionice novina na internetu. Ja sam pristala i tako sam zapravo dospjela ovdje.

Koliko ste ovdje?

Ovdje sam 6 godina.

Jesu li Vaša očekivanja u ovih 5 dana ostvarena?

Pa, jesu, zapravo i više od toga pogotovo zato što smo ove godine imali niz tehničkih problema koji su onemogućavali rad radionice i neko vrijeme nismo mogli raditi i mislim da smo odradili odličan posao!

Opis Novigradskog proljeća u tri riječi.

Rad, veselje, entuzijazam.

Želite li nastaviti raditi kao voditeljica Radionice novina na internetu na Novigradskom proljeću?

Apsolutno, ako me djeca i Upravni odbor budu htjeli, ostajem!

 

Zasad možemo zaključiti da je ova radionica jedna od najaktivnijih na Novigradskom proljeću i svi se toplo nadamo da će takva i ostati.

 

Loris Čeh

 

 

 

About the author /


Related Articles

VREMENSKA PROGNOZA

Currently
Currently
Currently

KALENDAR

rujan 2023
P U S Č P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Ove su stranice kreirali & uredili polaznici Radionice 'Novine na inetrnetu' Novigradskog proljeća 2015.