Nova radionica, novi voditelj

Povodom njezinog prvog dolaska na “Novigradsko proljeće” razgovarali smo s novom voditeljicom nove radionice grafičkog dizajna Feodorom Gubaš Štifanić te saznali nešto o radu u radionici.

Kako ste doznali za „Novigradsko proljeće“ i kako ste ovdje stigli?

Mene je zvala jedna kolegica koja je inače povjesničarka umjetnosti i koja je ovdje iz Novigrada. Njen suprug vodi radionicu slikarstva pa me zvala i pitala jesam li zainteresirana voditi radionicu grafičkog dizajna, jer je postojala ideja da se takva radionica  pokrene ove godine. Dala mi je kontakt gospodina Miroslava Mićanovića, tako sam se ja s njime dogovorila te smo krenuli u realizaciju te radionice.

Rekli ste i sami da je to nova radionica, možete li nam reći po čemu se razlikuje od grafičke radionice iz prijašnjih godina?

Grafika je likovna tehnika. Ova se radionica više bavi vizualnom komunikacijom: korištenjem likovnih elemenata, tipografije, slaganjem logotipa i vizualnih identiteta, kreiranjem fontova i znakova te korištenjem tih znakova u nekim propagandnim materijalima ili memorandumima u firmama ili oglasima.

Objasnili ste kako ste ovdje stigli, možete li nam reći jeste li odlučili čim su Vas pozvali ili ste uzeli neko vrijeme za razmišljanje?

Na prvu sam odlučila jer mi je ideja bila super i odlična, kreativna, nešto ću novo raditi, imat ću priliku prenijeti svoje znanje na nekog drugoga i to mi je bilo odlično .

Otprije ste upoznati s radom Novigradskog proljeća?

Da, da naravno!

Budući da ste znali već sve o NGP je li Vam možda ikada prije na pamet pala ideja da budete voditelj neke radionice?

U principu ne, niti sada ja nisam radila ništa samoinicijativno u tom smislu, ali mi je bilo drago da su me pozvali.

Iako ste upoznati s konceptom Škole stvaralaštva sigurno postoji nešto što Vas je iznenadilo?

Najviše me iznenadila ta silna energija voditelja i polaznika, te kako se u tako kratko vrijeme stigne napraviti toliko puno. Najbitnija je dobra volja i entuzijazam. Kad se to sve spoji dolaze sjajni rezultati.

Znači, ispunili smo Vaša očekivanja?

Da, da definitivno, čak i više nego što sam očekivala. Atmosfera mi je super, ta energija…

Prvi ste put tu, jeste li odmah u potpunosti bili sigurni hoće li ovo sve dobro proći? Jeste li zadovoljni obavljenim radom u radionici, ne samo Vi nego i polaznici pod Vašim vodstvom?

Zapravo da, jer je i njima to nešto novo i drugačije. Ja se tu snalazim, ja nisam pedagoški radnik pa je meni sad ovo sve nešto sasvim novo, meni je prvo bio problem kako svoje znanje prenijeti na nekog drugog, kad vidim da nešto šteka odmah gledam kako se to može popraviti, ali i to je dobro, vidjeti svoje mane i nedostatke…

Znači komunikacija u radionici nije problem?

Malo je bilo u početku, „tremica“ kao, ali u principu ne. Prvi dan smo išli prošetati malo i na sladoled da izađemo iz ovih okvira učionice.

Je li Vam u planu nastaviti dolaziti?

Vrlo rado.

About the author /


Related Articles

VREMENSKA PROGNOZA

Disruption due to wind from 12AM CET TUE until 11:59PM CET TUE

Issued:
08:19 AM GMT on Ožujak 19, 2019
Expires:
Djelomična naoblaka
Utorak
03/19 0%
Djelomična naoblaka
Djelomično oblačno. Najniža temperatura 3°C.
Vedro
Sutra
03/20 0%
Vedro
Pretežito vedro. Najviša temperatura 13°C. Vjetar ISI 15 - 30 km/h.
Vedro
Četvrtak
03/21 0%
Vedro
Pretežito vedro. Najviša temperatura 16°C. Vjetar ISI 10 - 15 km/h.

KALENDAR

ožujak 2019
P U S Č P S N
« tra.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ove su stranice kreirali & uredili polaznici Radionice 'Novine na inetrnetu' Novigradskog proljeća 2015.