Raspjevano, veselo društvo

Radionica pjevanja, četvrti dan

Radionica pjevanja najbrojnija je i najveselija radionica na Novigradskom proljeću. Razgovarala sam s pjevački raspoloženim društvom i saznala kako su im protekli prvi dani Proljeća u Novigradu.

Radionicu pjevanja čini šarolika skupina učenika od petog razreda osnovne škole do trećeg razreda srednje škole i svi se slažu da je Novigradsko proljeće i njihova Radionica odlična. Pjesma ih naravno prati tijekom cijeloga dana, ali osim pjevanja, uče i dikciju, različite tehnike pjevanja, note, ritam,  melodiju, razvijaju slušne i glasovne sposobnosti. Posebno treba istaknuti rad u grupi koji je posebno važan da bi zbor funkcionirao.

Sudionici bi voljeli da Novigradsko proljeće traje više od 7 dana ili da je svaki dan u školi kao na Novigradskom proljeću. Osim pjevanja koje ih povezuje tu je i društvo i zabava koji su dodatni motiv za sudjelovanje. Kao najbolje stvari ističu: otvorenost za nove ideje, ljubaznost učitelja, što, kako kažu učenice, nije baš svakodnevica u njihovim školama.

Sudionici Radionice pjevanja uveselit će nas svojim nastupom na koncertu u crkvi sv. Pelagija izvodeći poznate pjesme. Isto tako na završnom zatvaranju izvodit će pjesme koje su nastale na Novigradskom proljeću, a napisali su ih sudionici Literarne radionice, a uglazbili na Skladateljskoj radionici.

Na kraju zahvaljujem voditeljici radionice Doris Kovačić i učenicima Anamariji, Dori, Gabrijeli, Ani i Melanie na lijepom razgovoru i pjevušeći melodiju, izlazim iz učionice.

Sanja Gregorinić

Tagged with:     , ,

About the author /


Related Articles

VREMENSKA PROGNOZA

Currently
Currently
Currently

KALENDAR

studeni 2021
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Ove su stranice kreirali & uredili polaznici Radionice 'Novine na inetrnetu' Novigradskog proljeća 2015.