Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je scenska-1024x523.png

Razgovarali smo s jednom od polaznica Scenske radionice I. ovogodišnjeg Novigradskog proljeća. Njezino je ime Marija Brajković i učenica je 8. razreda Osnovne Škole Vladimira Nazora u Pazinu.

MARIJA NAM JE REKLA

Kako si doznala za Novigradsko proljeće?

JOve godine prvi put sudjelujem na Novigradskom proljeću za koje sam doznala od starijeg brata koji je također sudjelovao prije nekoliko godina. Prijavila me pedagoginja zbog mojih raznovrsnih interesa za glumu i recitiranje. Polaznica sam Scenske radionice (I) i jako sam uzbuđena zbog tjedna koji je pred nama.

Zašto si odabrala baš Scensku radionicu i koja su tvoja očekivanja?

Scensku radionicu izabrala sam zato što jako volim glumu i sudjelovala sam na raznim smotrama i natjecanjima koji uključuju glumu. Bila sam i na državnoj Smotri LiDraNo u dramskoj kategoriji. Od ove radionice očekujem zabavu, smijeh, veselje, poneka nova iskustva i doživljaje koje ću pamtiti zauvijek.

Čime se bavi radionica koju ti pohađaš i kako će obraditi ovogodišnju temu, vodu?

Moja se radionica bavi unaprjeđivanjem naših glumačkih znanja i tehnikama scenskog izražavanja i stvaranja. Svakoga dana imamo zabavne vježbe koje uključuju glumu na razne zanimljive načine. Ovogodišnju temu obradit ćemo kroz pjesmice koje ćemo recitirati. Mislim kako će to biti zabavan i zanimljiv način za predstavljanje teme koja je dosta opširna. Također bih voljela zahvaliti našem voditelju Mariu koji se trudi i jako je zabavan.

Na koji bi način motivirala i druge učenike da se prijave na Novigradsko proljeće i odaberu upravo tu radionicu?

Motivirala bih druge učenike da se prijave na Novigradsko proljeće jer je to idealan način za upoznavanje novih prijatelja i zabava je zagarantirana. To je ujedno i odličan način za neka nova iskustva i nezaboravan provod. Svakome bih preporučila da se prijavi jer sam sigurna da koju god radionicu izabrao, neće požaliti.

S obzirom na to da je tek drugi dan radionica, kakvi su tvoji dosadašnji doživljaji?

Do sada mogu reći da sam neizmjerno zadovoljna našim radom i komunikacijom. Jako mi je lijepo i zabavno i već sam stekla mnoga nova prijateljstva. Polako počinjem otkrivati nove poglede na svijet i uživam koliko god mogu. Sigurna sam da bi uživo bilo još i bolje, ali moramo se prilagoditi ovim novim online okolnostima i izvući iz toga najviše što možemo.

Gaia Benedetti


0 Comments

Odgovori

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.