U vremenu u kojem korona virus hara svijetom, u mnogim sportovima obustavljeni su treninzi, utakmice i natjecanja i situacija je komplicirana. Zbunjujuće je to koji su sportovi dozvoljeni, a koji ne. Primjerice, u mojem slučaju treninzi stolnog tenisa, pojedinačnog sporta u kojemu se uvijek stoji na više od 2m, ne održavaju se jer se igra u dvorani. S druge strane, nogomet, koji je kontaktni sport i igra se vani, smije se igrati. To je čudno, zanimalo me kakva je situacija u sportu kod kolega proljećaraca. Razgovarao sam s nekoliko polaznika.

Rezultati koje sam dobio su zanimljivi: ima učenika koji i dalje imaju treninge, ali ima i onih kojima su treninzi obustavljeni. Meni je ovo bilo nepoznato, ali postoje i oni koji treninge imaju online. Nekima to odgovara jer ne moraju putovati do treninga, već rade u toplini svoga doma. Oni kojima su treninzi obustavljeni najčešće govore da je najveća šteta to što su se ulijenili. Nekima je problem to što više ne vide svoje društvo i trenere i nikome se ne sviđa situacija bez treninga. Čak i oni koji imaju treninge uživo, vide razliku između prijašnjeg i sadašnjeg načina treniranja: netko nije siguran smije li prići drugoj osobi i dati joj “pet” i pritom se vjerojatno osjeća nelagodno i nesigurno.

SVI NA STOLNI TENIS: Prijavite se na turnir za rekreativce | LokalnaTV -  moja lokalna televizija
Prazne dvorane za trening

Svoj problem s treninzima riješio sam tako što sam u praznu staru štalu stavio stol za stolni tenis gdje mogu igrati s prijateljima. Krave koje više nisu u toj štali većinu dana provode vani na paši. Nadam se da se i drugi slično snalaze.

Kako sam se ja snašao
Krave na paši

Mnogo toga se mijenjalo tijekom vremena: u jednom razdoblju nismo imali treninge ni vani, ni unutra. Najgore je bilo što velik dio nas nije znao što raditi, postojala je praznina u našem životu jer su sport i rekreacija jako važni za zdravlje – kako fizičko tako i mentalno.

Prvo zatvaranje treninga u dvoranama bilo je u isto vrijeme kada je započela online nastava (16.3.2020.). Nije bilo treninga do početka škole u devetom mjesecu. Treninzi su trajali do dvanaestog mjeseca, a u mojem slučaju do sredine jedanaestog jer sam bio u samoizolaciji. Treninzi su ponovno počeli u prvom mjesecu, ali i to je brzo stalo.

nogometni-teren - NSKZZ
Prazan nogometni teren

Prvo zatvaranje treninga na otvorenom i u zatvorenom dogodilo se u isto vrijeme (16.3.2020.). S treninzima smo započeli od početka školske godine u devetom mjesecu. Srećom, i dalje traju.

Ova situacija je zbunjujuća, nadajmo se da će što prije završiti i da ćemo se vratiti na staro normalno.

Bartol Pekica


0 Comments

Odgovori

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.