S obzirom na trenutno stanje u svijetu Novigradsko proljeće ove se godine održava online. Koliko se to razlikuje u odnosu na dosadašnja “živa” proljeća, analizirao je proljećarski novinar Bartol Pekica.

OnlineUživo
Dolazak na NPDolazak na Novigradsko proljeće online podrazumijeva (nakon jutarnje higijene i doručka, što se isto podrazumijeva) sjedanje za radni stol te čekanje na početak radionica.Dolazak na Novigradsko proljeće uživo podrazumijeva pripremanje kofera, vožnja do Novigrada, razvrstavanje po radionicama te njihov početak.
RadioniceRadionice online su malo nezgodne, uvijek su prisutni tehnički problemi, prisutna je neugodnost i sramežljivost, ali to naša voditeljica s lakoćom rješava. Za mnoge radionice online će biti potpuno otežane, npr. plesna radionica, keramičarska radionica, a o radionici cirkuskih vještina da i ne govorimoRadionice uživo u početku također nose sramežljivost i male neugode, ali s druženjem sva sramežljivost nestaje. U radionicama uživo lakše je sprijateljiti se s nekim i ima više interakcije.
Druženje Druženje online zasada je nepostojano, baš i ne možemo dok profesorica priča nešto šapnuti nekom kolegi i tako se sprijateljiti s njim, nema više druženja po hotelu, ili druženja s cimerima u sobi.Druženje uživo bilo je jako zabavno, možeš se družiti i surađivati s kolegama u radionicama, možeš se družiti u hotelu, na ručku, možeš ići van s prijateljima…
Doručak/ručak/večeraOnline su normalni, doma imaš normalan ručak, pripremaš si doručak prije radionica ili grickaš nešto dok je radionica.U Novigradu su švedski stolovi na kojima možeš jesti bilo što. Najčešće se družiš s prijateljima koji nisu na tvojoj radionici dok je ručak. Tu se stvaraju mnoga prijateljstva.
Večernji programiZasad još nije sigurno hoće li ih i koliko biti, ali vjerujem da će, ako ih bude, biti super.Zabavni, smiješni, ugodni događaji koji nam pokazuju smiješnu stranu Novigradskog proljeća.
SpavanjeNa spavanje se kući ide
normalno, odjenemo pidžamu i idemo spavati.
U Novigradu ima manje spavanja nego kod kuće, možda Novigrad na polaznike Novigradskog proljeća utječe skraćenjem sna.  

0 Comments

Odgovori

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.