Svijetle zvijezde naše zvjezdane večeri

Svi znamo da su naši studenti jedni od najvrjednijih ljudi na Školi stvaralaštva, a jedna od njihovih obveza je i osmišljavanje svakodnevnog večernjeg programa posvećenog upravo našoj zabavi. Zbog dugogodišnjeg održavanja Novigradskog proljeća (već 30. jubilarnu godinu!), teško je pronaći nešto novo i svježe. No, ostavite našim studentima da to uspiju.

Naime, uslijed “oživljavanja” plesa i pjevanja sa zvijezdama na raznim hrvatskim televizijskim mrežama, taj su koncept ponovigradskili ubacivši u natjecanje polaznike Plesne radionice i Radionice pjevanja, kao stručnjake, i voditelje radionica, kao zvijezde koje su se našle u njima neuobičajenim ulogama i područjima stvaralaštva koje manje poznaju.

Program u 21 h u srijedu, 10. travnja, u hotelu Laguna otvorili su rasplesani studenti u SJAJNIM kostimima Kostimografske radionice, a sam natjecateljski dio su započeli voditeljica Keramičarske radionice Zinka Brekalo i Karolina Kraljić, svojom izvedbom hip hopa i iznenađujućeg baleta.

                          

Eni Vužetić iz Radionice pjevanja i Ivan Ožegović, voditelj Scenske radionice 3, prosvijetlili su nas pjevanjem Barbie Girl grupe Aqua, dok je voditeljica Novina na internetu u pratnji Eme Vrsaljko iz Plesne radionice izašla iz svojih okvira i pokazala nam svoje novostečeno blješteće znanje o piruetama.

Ana Sikavica, članica stručnog tima, i Dora Pretković, polaznica Radionice pjevanja, zasjale su pjevajući Sweet Dreams Sweet Child of Mine. 

Voditelj Fotoradionice Borislav Božić otkrio je da ne inspirira samo riječima i slikama, već i tako poletnim plesom kojim bi mogao zasjeniti i svoje mlađe kolege, a pri tomu su mu se pridružile Paula Polanšćak i Rina Renier, koje nastup opisuju kao “svega pomalo”.

 

Sara Stanić, voditeljica Scenske radionice 2, i polaznice Radionice pjevanja Ema Kralj i Lana Pereža pjesmom benda Jinx Smijem se razveselile su cijelu publiku i potaknule ih na pjevanje.

Matko Bazara, jedan od voditelja Radionice aranžiranja i glazbene produkcije i Lea Mariničić suvremenim su plesom i gimnastičkim zvijezdama zasjenili i one “prave” zvijezde na nebu.

Srđan Nogić, voditelj Radijske radionice, očarao nas je svojim još neviđenim talentom sviranja blokflaute, a s Ivanom Habazinom iz Radionice pjevanja nikog nije ostavio ravnodušnim nadahnutom izvedbom Suze za zagorske brege. 

Na pjesmu mlade Billie Eilish Lea Čabal i Mario Kovač, voditelj Scenske radionice 1, plesanjem hip hopa zadivili su sve prisutne (vidjeli smo čak i zvijezde!), a natjecateljski dio programa završili su Maroje Berković iz Skladateljske radionice i Marinko Marinkić, voditelj Video-dokumetarne radionice.

 


     

Dok je žiri procjenjivao nastupe, u revijalnom dijelu večeri Lucija Gajzler iz Radionice aranžiranja i glazbene produkcije te Tereza Mišan iz Radionice pjevanja u duetu s voditeljem Radionice scenske glazbe Damjanom Vasiljevićem nastupili su s planetarno poznatom skladbom Shallow.

Na kraju večeri proglašeni su pobjednici, Mario Kovač i Lea Čabal, koji su za nagradu dobili auto. Utješna nagrada za prvo mjesto publike, određeno duljinom pljeska, bilo je ulje na platnu, koje su kući ponijeli Srđan Nogić i Ivan Habazin.

Nadamo se da će ova tradicija zaživjeti i da će se ubuduće nagrađivati i boljim nagradama.

Sopie Noa Živković i Lucija Šalković

foto: Vedran Kovačević, Željka Franjković

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)