Svjetlo svih boja

Lutkarska radionica nas je dosta iznenadila, ona se ne bavi samo pravljenjem lutaka već i sadržava sve vrste radionice kao što kaže i sama voditeljica Kruna Tarle. Voditeljica, koja već par godina vodi Lutkarsku radionicu, kaže kako je ova tema sjajna jer svjetlost je sve što je potrebno i uvijek prisutno.

Uspoređujući prošle teme, tema lonac i poklopac je bila dosta zbunjujuća jer kao što sama voditeljica izjavljuje, njoj su draže poetične i lirske teme s čime se i mi slažemo. Učenici su zadovoljni i rade na svemu pomalo, iako je svima žao zbog ružnog vremena.

 

Svi nastoje stvoriti prijateljstvo i ljubav unutar svoje ekipe, a složnost je već prisutna. Bit je da se oni zabave i uživaju u tome što rade jer ono što mi ćemo mi vidjeti je samo pola od prave zabave koja se cijelo vrijeme događa unutar učionice i zajedničkog rada. Temu Svjetlost povezuju tako što izrađuju lutke i preko njih istražuju pojam sjene i igraju se sa sjenama i različitim materijalima. Što se tiče radionica, to je dosta kritično pitanje, kaže sama voditeljica Kruna jer voljela bi surađivati s više radionica, ali iz nekih praktičnih razloga što sve to skupa jako kratko traje i tek nakon par dana skladatelji naprave svoju glazbu, to je u neku ruku rizično te voditeljica svoju radionicu opisuje kao sintezu.

 

Na kraju možemo očekivati zabavan rad i veliki trud te velike osmijehe na licu koji su, kao što smo rekli, samo pola sreće i zabave što mi vidimo .

Martina Sumina

foto: Lucija Derenčinović

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.