Svjetla, kamera, akcija!

Naša Filmska radionica nije zadovoljna ovogodišnjom temom. Preapstraktna je. Kažu da svjetlost nije tema na koju bi se inače oslonili. Svjetlost je samo sredstvo izuzetno bitno za snimanje, ali ne i temeljni pojam oko kojeg se vrti cijeli film. Suradnja tima s voditeljem je izvrsna, čini se da se slažu i naporno rade. Nažalost, Filmskoj radionici nedostaje pomoć i već su više puta pokušali doći u suradnju s nekom radionicom, no svi su, čini se, vrlo zauzeti svojim poslom. Namjeravaju još pitati za pomoć Lutkarsku, Video-dokumentarnu i Scensku radionicu te Radionicu pjevanja.

Voditelj Filmske radionice Stipan Filaković već godinama sudjeluje na Novigradskom proljeću i čast mu je raditi i smišljati nove projekte s tako talentiranim učenicima. Kaže da je snimanje u stvarnosti vrlo dosadno, no nikad ne treba odustajati, jer završen je projekt ono zbog čega ne odustajemo.  Voditelj Stipan inače radi s odraslima, no najpogodnije  mu je raditi s djecom za koju i sam kaže da su mnogo  poslušnija i pristupačnija. Zamolili smo njegove učenike da opišu svojeg voditelja jednom riječju.

Nedvojbeno, kažu, Stipan je fantastičan. Jednom od učenika, Edi Kelemeniću ovo je već druga godina na Filmskoj radionici koju ne bi mijenjao ni za što. Na kraju, upitali smo voditelja što očekuje od svojih učenika. Samouvjereno izjavljuje: Barem petero njih želim vidjeti na glumačkoj akademiji.

Ella Išek, Nika Rihtarić, Martina Sumina

 

foto: Emilian R. Završak

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)