Che sia luce!

Glazbeno-scenska radionica nova je radionica na Novigradskom proljeću. To je prva radionica na talijanskom jeziku u svih 30 godina. Voditelj je Mirko Soldano, glumac koji je sudjelovao u brojnim filmskim i kazališnim produkcijama, a također je magistrirao video komponiranje na Glazbenom konzervatoriju u Trstu. U radionici sudjeluju 4 djevojke, a budući da je ovo nova radionica, ona se još uvijek razvija.

Razgovarali smo s polaznicama: Giadom Catalano, Chantelom Radešić, Martinom Porput i Mariom Vorti. Istaknule su nam kako su izabrale ovu radionicu jer im se svidjela ideja, jer im se činila zabavno, jer je nešto novo i drugačije i jer je na talijanskom jeziku. Jedan dan u njihovoj radionici prepun je glazbe, smijeha, zabave, ali i ozbiljnog rada. Oni kroz igre i improvizaciju odrađuju mnoge vježbe i puno nauče. Na pitanje zašto je njihova radionica posebna odgovaraju da je to jer se oni dosta zabavljaju, ne shvaćaju sve baš preozbiljno i po njima najposebnije od svega je to što njihov mentor radi sve s njima, pa tako uče još više.

Mirko nam je rekao da je on saznao za Novigradsko proljeće od svoje cure, koja je bila dio Škole stvaralaštva kad je bila mlađa, te je onda preko voditelja Slikarsko-scenografske radionice dobio priliku voditi vlastitu radionicu. Temu će obraditi kroz razne vježbe, a danas će pokušati zajedno s Radionicom scenske glazbe povezati 5 pokreta, 5 melodija i 5 boja. Kao osoba koja je učena u mnogim umjetnostima, nastoji ih spajati sve, te to prenijeti na svoje učenike.

Svaki novi početak je uzbudljiv, ali i težak, zato im želimo svu sreću i želimo da ta radionica postane jedna od onih koja se nalazi na popisu svake godine.

Matea Brautović i Leona Jalšovec

foto: Matea Brautović

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.