Iskra keramičarske radionice

Otišle smo do Keramičarske radionice gdje smo popričale s voditeljicom Zinkom Brekalo, s dvije polaznice te bivšom polaznicom, a sadašnjom hospitanticom Martinom Brlečić.

                                                              

Voditeljica Keramičarske radionice smatra da im neće biti problem dočarati ovogodišnju temu budući da njihova priča sama po sebi predstavlja svjetlo, vatru. Otkrila nam je da izrađuju trodimenzionalna tijela, odnosno statue. Trenutno su u procesu oblikovanja gline, a zatim prelaze na bojanje i glaziranje. Voditeljica se bavi mnogim tehnikama izražavanja, ali izdvaja modeliranje gline kao čovjeku najbližu tehniku. Kao hospitantica, pa asistentica te sada voditeljica Keramičarske radionice nastavlja putevima svog mentora Borisa Roce te sada kao hobotnica širi svoje znanje, želju i volju.

Polaznice Anja Lelas i Majda Ban izabrale su Keramičarsku radionicu jer smatraju da mogu najviše doprinijeti njoj. Misle da će, uz pomoć inspiracije, kao radionica uspjeti dočarati ovogodišnju temu glinom te bojanjem keramike. Majda nam je otkrila kako najviše voli izrađivati minijature, dok Anja najviše voli oblikovati tanjure jer ih kasnije može obojiti.

Ovogodišnja hospitantica radionice, bivše dijete Novigradskog proljeća otkriva: Meni je iz obje perspektive – savršeno! Sjećam se kao dijete da mi je sve bilo prekrasno, novo, bila sam preplašena, ali sam se vrlo brzo snašla. Bila sam zadovoljna Plesnom radionicom,  a sad iz perspektive hospitanta mi je lijepo to što mogu uspoređivati način na koji sam to vidjela kao dijete i način na koji to doživljavam sada. Opet sve frca od kreativnosti i mislim da je to ta konstanta koja je ostala ista, dakle kreativnost i stvaralaštvo, predobra i prekrasna, pozitivna i podržavajuća atmosfera, a sad mogu shvatiti kako djeca razmišljaju.

Dora Dejanović, Paola Sekušak

foto: Barol Pekica

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)