Krađa plahte, krađa sna

Tajnoviti kucači

Sve više se čini da je lupanje i kucanje postalo trend ovogodišnjeg Novigradskog proljeća. Počelo je ljubavnim kucanjem, nastavilo se vječnim “pokucaj pa bježi”, pa malo trčanja po hodnicima…ali sada je otkrivena nova vrsta, vrsta koju nitko dosada nije ni čuo, niti uhvatio! Osim nas! Misteriozno lupanje. Prvi put se oglasilo oko 23:30. Djevojčica koja ga je čula isprva ga je ignorirala, mislila je da to nije ništa, da je nekome nešto palo. Bila je to velika pogreška. Ono se vratilo i bilo je jače nego ikad! Kako je zvučalo? Kao da netko baca košarkašku loptu u zid, a nakon nekoliko  minuta lupanja koje je postajalo sve glasnije i glasnije, više je zvučalo kao da ti netko svira bubnjeve na glavi. Užas! Noćna mora! Djevojčica je zamalo poludjela, a njezine cimerice su za to vrijeme spavale kao uspavane ljepotice.

Uz lupanje bi netko s vremena na vrijeme viknuo ,,Yes!” ili ,,To!”. Lupanje bi se stišalo na neko vrijeme, ali bi onda opet počelo. Djevojčica je bila bespomoćna. Nije bila sigurna otkuda buka dolazi, a nije se mogla ni pomaknuti zbog toga što su njezine prijateljice spavale. Nakon nekog vremena koje je djevojčica provela moleći se za milost, buka je napokon prestala. Napokon. Djevojčica je bila spašena. Skoro pa odmah je zaspala. Sve je bilo u redu dok se opet nije probudila.

Bez plahte, bez sna
Foto: http://www.alibaba.com

Kradljivica snova

Pogledala je oko sebe i shvatila…nema plahte! Ostala joj je samo tanka pidžama u koju se zapetljala. Pogledala je djevojčicu do sebe…bila je potpuno zamotana u plahtu! Uživancija! Dok je njoj samo pomisao o spavanju bez plahte tjerao strah u kosti, ova do nje je bila pokrivena do vrata i vjerojatno je sanjala ovčice kako plešu. Dok je ona paranoično tražila nešto za pokrivanje, njezina prijateljica se nije ni pomaknula. Djevojčica se opet našla u problemu, potpuno bespomoćna. Odlučila  je pokušati zaspati bez plahte. Srećom, njezina prijateljica se pomaknula. Zgrabila je plahtu i brzo se pokrila! Koje olakšanje! Djevojčica je napokon zaspala. Kada se sljedeće  jutro njezina prijateljica počela buniti na prerano buđenje i da se nije dovoljno naspavala, umorna djevojčica samo ju je pogledala i uzdahnula. Djevojčica je odlučila da će sljedeći put odmah uzeti plahtu i zamotati se njome tako da joj je nitko ne može uzeti.

Petra Popović

You may also like...