Vodič za preživljavanje na Novigradskom proljeću

Nezaboravno i ponajprije jedinstveno iskustvo Novigradskog proljeća… no morate preživjeti.

Dragi čitatelju, bilo da si roditelj nekog sudionika Novigradskog proljeća, sadašnji, bivši ili budući sudionik, učitelj ili bilo tko drugi, dobrodošao! Ovo je malo drugačiji članak od ostalih koje si dosad čitao na našoj stranici. Ovo je članak-dnevnik koji će vam otkriti što se događa za vrijeme našeg odmora i slobodnog vremena.

Znači, kako bi si predočio kako sve to izgleda, zamisli me: obična sam trinaestogodišnjakinja, smeđa kosa, ako me trebaš, slobodno me potraži. Ostale likove neću predstavljati,  trajalo bi 313 puta.  Na Novigradskom proljeću sudjeluje se u radionicama gdje razvijaš i poboljšavaš svoje umijeće u određenom području, ali ovdje ti se pruža i jedno nezaboravno i prije svega jedinstveno iskustvo.

Jedinstveno novigradsko iskustvo… Vijeko Lončarić…
Foto: Borislav Božić

 

Dane provodiš na jedan uzbudljiviji, većini možda stran način. Jedini preduvjet koji moraš imati, a nitko ti ga možda nije rekao, puno je dobre volje te da si spreman na puno smijanja i nespavanja. Ako si nedruštven tip, ovdje si u problemu. Sam nikako ne možeš ostati. Iskreno, otkad sam ovdje, nisam spavala više od 5 sati u komadu. Pazite, možda je soba trokrevetna, ali nekim čudom čak jedanaestero vas se nađe u sobi u vrlo neprihvatljivo doba. A hrana? Ne ostavljaj svoj tanjur bez nadzora! Hrana će nestati, odnosno bit će pojedena. Savjet: Jako dobro čuvaj ključeve od sobe da ih ne bi izgubio jer će ti onda cijelo vrijeme soba morati biti otključana i u njoj će ti se možda naći neželjeni gosti.

Nikom ne govori lozinku mobitela da ne bi morao objašnjavati čudne poruke koje je netko slao s tvog mobitela. Uvijek, ali baš uvijek, navij više od jedne budilice i stavi ju na najglasnije da ne bi morao preskakati doručak jer si se malo prekasno ustao. I zadnji savjet, ali definitvno ne manje važan: Kada te netko budi, odmah se probudi! Nemoj se praviti da i dalje spavaš jer bi mogao biti poliven vodom.

P. S. Ovaj članak namjenjujemo ponajviše budućim sudionicima i svima koji se žele malo nasmijati. Roditelji, nemojte se ljutiti, molim vas, mi smo dobra djeca.

Saša Prekali

You may also like...