Ljubičanstvena vlada glazbenom produkcijom

Ljubičasta boja unijela je dašak proljeća u Radionicu aranžiranja i glazbene produkcije

Zavirile smo u radionicu u kojoj se ima štošta čuti, a izazovi s kojima se susreću svakog bi ostavili bez teksta. Nova je to radionica koja je zaživjela prošle godine, Glazbena produkcija i aranžiranje. Radionica broji sedam polaznika, jednog hospitanta Marka Jašeka iz OŠ Jure Kaštelana iz Zagreba i ove godine novoga voditelja Matka Basaru. Iz povjerljivih izvora dozanjemo da novi voditelj ima rodbinske veze s prošlogodišnjim voditeljem, a i to da se Olja Dešić, prvi voditelj ove radionice pokrenute prošle godine, čuje i vidi preko Velike bare s proljećarima svakoga dana zahvaljujući suvremenoj tehnologiji.

 

Sedam polaznika, jedan hospitant, jedan voditelj i Olja on-line.
Foto: Borislav Božić

 

Pitanjima smo prvo zaskočili polaznika radionice, Marina Rožu.

Zašto sudjeluješ baš u ovoj radionici?

Radionica mi je vrlo zanimljiva i vjerujem da ću naučiti puno novoga.

Kakva su bila tvoja očekivanja i jesu li se neka od njih ostvarila?

Sva su mi se očekivanja ostvarila, prijatelji, voditelji, sve je jednostavno perfektno.

Kojim bi bojama obojio proljeće?

Svim nijansama ljubičaste. Svi u radionici vole ljubičastu.

Koja je tvoja uloga u radionici?

Većinom radim dizajn i obradu zvuka.

 

Voditelj Matko Basara bez treme je pristupio pitanjima te uz smijeh podijelio zgodu sa svog dragog i prvog Novigradskog proljeća.

Jeste li zadovoljni s polaznicima radionice?

S polaznicima sam zadovoljan, jako su znatiželjni i pokazuju veliki interes. Nadam se da će im to znanje koje će savladati značiti dalje u životu te da će se nastaviti baviti tim zanimanjem.

Što Vas najviše asocira na proljeće?

Najviše me asocira osnovna škola i, naravno, Novigradsko proljeće. Na prvu me na proljeće asocira pozitivna energija, puno mladih i pozitivnih mentora.

Možete li nam ispričati neku zgodu koju ste doživjeli u radionici?

Zgodu koju ću vam ispričati  doživio sam prve godine na Novigradskom proljeću, znači prije deset godina. Moji prijatelji i ja  odlučili smo se jedne večeri baciti u bazen koji je bio ultra hladan. To je rezultiralo time da su nas skoro izbacili. Ne pokušavajte to u daljnjim godinama.

Opišite nam svoju radionicu jednom riječju.

Izazovna.

Kako ćete uklopiti produkciju u ovogodišnju temu?

Prvenstveni je plan izraditi matricu za himnu sv. Pelagija i, ako stignemo, za himnu Novigradskog proljeća. Surađujemo s brojnim radionicama kao što su Scenska glazba, Radionica pjevanja. Cilj nam je da polaznici steknu iskustva u radu s drugim učenicima.

Kako ćete doći do konačnog rezultata rada?

Pjesma se pusti na nekom mediju i zadovoljstvo ljudi finalni nam je rezultat. Do toga se dođe s puno sati provedenih za računalom, s puno truda i uložene kreativnosti te znanja.

Nina Matanović, Veronika Hrehor

You may also like...