Ljubav na prvi kuc-kuc

Proljeće: doba kreativnosti, maštovitosti, zaljubljenosti, kucanja… i šlapa.

 

Tek je počelo Novigradsko, ali i pravo proljeće, a već su se pojavile prve simpatije! Je li ti se ikada dogodilo da te tko prati do sobe i onda ti kuca i galami pred vratima oko ponoći, dok se tebi i tvojim cimericama baš jako spava? Najgore je, ipak, ako se nakon svega toga, još i zaljubiš u tajanstvenog kucača! Ništa, pa čak ni prijetnje zvanjem studenata, ne mogu se usporediti s upornošću zaljubljenih kucača.

 

Kuc-kuc. Tko je? Ljubav!
Foto: Eleonora Šafar

 

Već na otvorenju počele su kuc – kuc (ne) zgode. Dok je nevina djevojčica, kasnije žrtva kucanja, s oduševljenjem slušala Medeu, jednu od glavnih zvijezda otvorenja, on, tajanstveni kucač, krenuo ju je šarmirati. Pokušao je lupanjem po stolici. Nije upalilo, samo ga je prijezirno pogledala. Možda da ju proba lupkati po ramenu? Okrenula se i počeli su pričati… pokušao je izvući broj njene sobe, ali ona mu je lagala! Snašao se on. Pratio ju je do sobe i počeo svoje ubojito, okrutno kucanje. Čini se da može biti i gore! Skupio je kolege kucače! Žrtva i njezine prijateljice prvo su ih probale otjerati šlapama, ali pošlo je po zlu. Bile su toliko očajne da je jedna djevojčica odlučila pokušati sve. Zaderala se: ,, Floki!”, zaletjela se i počela lajati i grebati po vratima. Upalilo je! Otišli su (možda imaju kinofobiju) i nisu se vraćali do 2:45, kada su se namjerili na sobu pored. Pokušali su glumiti Muju i Hasu, ali ipak je lupkanje po ramenu bilo romantičnije.

Vidjet ćemo što će biti s tajanstvenim kucačem i zaljubljenom žrtvom, s obzirom na to da otada nisu razgovarali, čak se nisu ni pozdravili.

Eleonora Šafar i Petra Popović

 

You may also like...