Naše muze znanja

U srijedu, 5. travnja 2017. godine, poslije Raku Partyja, odvio se Proljetni kviz opće kulture. Kviz je započeo u 21:30h u sali u hotelu Laguna. Pitanja za kviz pripremili su glumac i voditelj Scenske 1 Mario Kovač te glumac i voditelj Scenske 3 Ivan Ožegović. Na kvizu je sudjelovalo 15 ekipa i sve su ostvarile izvrsne rezultate. Bilo je 38 pitanja na kvizu, a teme pitanja bile su raznovrsne. Moglo se naći pitanje za svakoga – od žute štampe do književnosti. Pitanja su bila prikazana na platnu na PowerPoint prezentaciji, a ekipe su na komad papira trebale pisati odgovore. Korištenje mobitela i/ili kakvih drugih pomagala, naravno, bilo je strogo zabranjeno.

Nagrada i za predzadnje

U svakoj ekipi bilo je 5 članova raznih uzrasta i interesa. Svi unutar ekipe su se mogli dogovarati, dok je DJ puštao veselu glazbu u pozadini. Kviz je trajao oko pola sata, a potom su stručnjaci u kratkom roku ispravili kvizove i prikazali rezultate na platnu. Prije objavljivanja rezultata, Mario Kovač nam je objasnio da su nagrade namijenjene prvom, drugom i predzadnjem mjestu.

Muza znanja najjača kod Novinarki

Prva ekipa s osvojenih 30,5 bodova bila je iz naše radionice Novina na internetu, zvana „Novinarke“. Naša pobjednička ekipa sastojala se od 4 osnovnoškolke (Lucije Šalković, Lare Marčec, Nine Matanović i mene) i 1 hospitantice (Dijane Dill). Pobjeda je bila neočekivana jer je ekipa Novinarki nastala 5 minuta prije početka Kviza. Dočekao nas je veliki pljesak i svečano uručenje nagrade –  jednog primjerka zbornika i CD-a Novigradskog proljeća.

Druga ekipa “Zeus” s osvojenih 27 bodova, također je dobila bogatu nagradu – zbornik i CD Novigradskog proljeća!

Predzadnja ekipa “3 delfina” osvojila je 16  bodova i za taj uspjeh dobila besplatne karte za bazen u susjednom hotelu Maestral. Poslije kviza kojeg je pomno pratilo mnogo ljudi, svi smo se zaputili u svoje sobe, a neki u tuđe.

Magdalena Mićanović