Kostimografska bez kostima

Drama u Kostimografskoj radionici

Situacija je grozna, teška i strašna te imaju nedostatak apsolutno svega

 

Već u početcima rada, Kostimografska radionica ostala je bez potrebnog materijala. Naime, većina materijala koji imaju je prošlogodišnja.

Polaznica te radionice nam se požalila i rekla da mora napraviti devet kostima za scensku radionicu, međutim nema potrebnog materijala. Morala je spajati više manjih komada tkanine kako bi mogla napraviti jedan kostim. Tražila je dalje po materijalima i trudila se naći nešto novo i neke nove načine. Isprva nije bila tako uzrujana. Mislila je da nije toliko strašno.

Otišli su u tajništvo i zamolili još materijala te su im dali većinu osnovnih materijala. Međutim, svilenkaste materijale, nešto za detalje, čime bi voljeli istaknuti haljinu, toga baš i nema tako da uglavnom farbaju materijale koje imaju te se tako snalaze. U početku nisu mislili da će im trebati toliko puno materijala. Zapravo što više idu dalje i što više šiju, zapravo shvaćaju da im treba sve više materijala.

Manje materijala, više ideja

Također, voditeljica Katarina Radošević Galić nije oduševljena. Rekla nam je da je situacija grozna, teška i strašna te da imaju nedostatak apsolutno svega. Osim što im nedostaju osnovni materijali, nedostaje im ljepilo, selotejp, boje…Toliko su već ljuti i nervozni, a to je ono najgore, ali voditeljica se nada da njezinim curama neće nedostajati onaj dobar potencijal. Ne posustaju ni u čemu, ali već su polako klonule. Ne može se reći da nedostaju ideje. Zapravo, počelo se događati ono što se često dogodi. Što je manje stvari, to ima više ideja i rađaju se čuda. Voditeljica je ovdje nekoliko puta iskazala veliku ljutnju, a to su njene polaznice primijetile. Ljudima koji dolaze ovamo raditi, automatski pada entuzijazam kada se dogodi nešto slično, a najgore od svega je da je prošle godine također bila takva situacija. Kada su došli, tamo nije bilo ničega. Zapravo snašli su se na način da su od više manjih komadića materijala radili veće i onda su od toga smo radili haljine. Super je to ispalo, ali bilo bi bolje da je bilo drugačije.

Zaključili smo da je situacija u Kostimografskoj urnebesna i grozna te da bez potrebnih materijala nije jednostavno raditi. Naš savjet za sve polaznice Kostimografske je da ne posustaju te da i dalje budu uporne i odrade svoj dio zadatka bez obzira na sve. Najviše je kreativnosti upravo onda kad ima najviše prepreka!

 

Lara Marčec i Maja Marušić