You are here
Home > ZVUK > RADIONICA PJEVANJA > Najbrojnija i najveselija radionica

Najbrojnija i najveselija radionica

Radionica pjevanja pod vodstvom Doris Kovačić,  skladateljicom i profesoricom glazbene umjetnosti, najbrojnija je i najveselija radionica na Novigradskom proljeću. Doris je još kao učenica petog razreda sudjelovala na Novigradskom proljeću i skladala melodiju himne Novigradskog proljeća na tekst Jože Prudeusa, jednog od začetnika ove Škole. Od sudionika radionice, kojih je ove godine 40, saznali smo da im dan započinje tjelovježbom, zatim slijedi upjevavanje i pjevanje. Radionica se održava u višenamjenskoj dvorani. Mnogima je to jedina prilika da pokažu svoj talent jer inače ne stižu zbog školskih obveza.

Po njihovom mišljenju, tema je kreativna i može se obraditi na mnogo načina. Radionica pjevanja surađuje sa skladateljskom i radionicom scenske glazbe. Ciljevi radionice su razvijanje glasovnih i slušnih sposobnosti, višeglasnog pjevanja i glazbene pismenosti. Sudionici stalno pjevaju; u učionici, po hodnicima škole, u hotelu…a svoj talent pokazat će nam i na glazbeno-poetskoj večeri koja će se održati u četvrtak, 21. travnja u crkvi sv. Pelagija s početkom u 20:30 sati.

U razgovoru s voditeljicom saznali smo da ove godine pripremaju malo neobičniji program i iznenađenje koje će probati uskladiti s ovogodišnjom temom „Tržnica“.

Iva Orepić i Karla Ušljebrka

Top