You are here
Home > SLIKA > KOSTIMOGRAFSKA RADIONICA > Kako ta Iva šiva!

Kako ta Iva šiva!

WP_20160418_18_26_23_Pro

U kostimografskoj radionici svi užurbano rade. Šivaju, boje, mjere i režu. Vrlo marljivo rade na svojoj tržnici i već sada možemo reći da će rezultati biti odlični. Malo smo ih prekinuli u radu da bismo saznali nešto više o njihovoj radionici.

Hospitantica Maša Rimac Jurinović već je sudjelovala na Novigradskom proljeću, ali je prvi put na Kostimografskoj radionici. Otkrila nam je da joj je radionica jako fora zato što o šivanju ne zna skoro ništa, zna zašiti gumb i želi naučiti šivati na mašini. Do sada je naučila da drvofiksom može popraviti sve, i čeka da ju polaznica radionice Iva nauči šivati. Sviđa joj se što u svojoj radionici koriste sve što im može poslužiti, čak i kutiju za jaja.

WP_20160418_18_27_45_Pro

Polaznica radionice Andrea Gudelj prvi put je u ovoj radionici jer joj se sviđa šivanje, voli crtati i voli šarenilo. U radionici joj je jako je jako zanimljivo, ispočetka su crtali ideje pa se malo zabrinula, ali kada je krenula akcija, bilo joj je jako zanimljivo.

Voditeljica radionice, Katarina Radošević Galić, kostimografkinja, dobitnica nagrade Assiteja 2005. za najbolju kostimografiju, temu tržnice u svojoj radionici provodi kroz igru i ideje polaznica i svi rade jedno malo čudo. Njezine polaznice su, kako nam je rekla, gospođe koje će biti na tržnici, a ustvari su u kazalištu. Već vidi mnoge talente, oduševljena je radom svojih polaznica i do kraja tjedna napravit će mnogo posla.

Radujemo se onome što će nastati na njihovoj tržnici i nestrpljivo čekamo rezultate.

 

Paula Jozić, Dijana Dill

Top