You are here
Home > POKRET > Predstavljanje radionica

Predstavljanje radionica

PREDSTAVLJANJE RADIONICA

Nakon napornog prvog dana u radionicama, svaka radionica je jednom kratkom točkom predstavila način na koji obrađuju temu tržnice i što općenito rade na svojoj radionici.

Nudim koliko treba

Videodokumentarna  radionica sve je snimala, a prva je nastupila slikarsko-scenografska radionica. Oni su nam pripremili aukciju. Jednu osobu prekrili su platnom tako da nismo znali o kome je riječ. Voditelj radionice Theodor vodio je aukciju, a početna cijena bila je  trideset milijuna „khm“. Par minuta svi su se nadvikivali nudivši cijene. Zaključna cijena bila je petsto milijardi „khm“ a tajanstvena osoba prodana je jednom učeniku koji je rekao da nudi koliko treba.

Vrline na vagi

Druga radionica po redu, fotografska, spojenim slikama (Time Lapsom) prikazala nam je put od sobe prema blagavaonici, i iz blagavaonice prema školi. Iz Literarne radionice pjesmu „Češnjak“ pročitala je Lucija Hartman, a polaznici radionice slikovnice napravili su vagu u koju su s jedne strane vage stavljali slike voća i povrća, a na drugu riječi, jer upravo balans slika i riječi čini slikovnicu.

Bolest publike

Sljedeće su nastupile scenske radionice. Prva radionica nam se ispričala jer je imala bolest publike, a druga i treća oduševile su nas svojim izvedbama. Druga radionica odglumila je skitnice i svađu kumica na različitim dijalektima – atmosferu na tržnici u ranojutarnjim satima, a treća radionica na playback pjevala je pjesmu „Ljubav se ne trži“.

Kome treba repa kraj dobrog rapa?

Skladateljska radionica na svojoj tržnici nije nam ponudila repu, već rap glazbu, a Radionica pjevanja otpjevala nam je pjesmu „Naranča.“ Nakon njih Radijska radionica pustila nam je svoju prvu ovogodišnju radio emisiju u kojoj smo čuli razna tumačenja riječi harem, a na kraju smo čuli što to zapravo znači u njihovoj radionici: „Halo Ajmo Radijem Emitirati i Montirati.“

Šarene ručice

1-Vedran Kovačević-Večernji program 17.4 (29)

Lutkari su, skriveni iza platna na kojem su bile otisnute ruke u šarenim bojama, dizali svoje ruke u šarenim rukavicama i odbrojavali od 1 do 10 uz ritam publike. Slikare nismo imali priliku vidjeti, ali se nadamo da ćemo uskoro moći vidjeti što su  napravili.

Novine na internetu bez interneta

1-Vedran Kovačević-Večernji program 17.4 (32)

Predstavnica kostimografske radionice rekla nam je da će oni imati pravu tržnicu i pokazala voće i povrće koje je do sada na radionici nastalo. Radionica novina na internetu nije imala Internet, ali su predstavnici okupljenima objasnili kako se može doći na web portal Novigradskog proljeća 2016. te su pozvali okupljene da nas prate i dijele naše objave.

Ples uz šuškanje škarnicla

Plesna radionica je uz šuškanje škarnicla izvela ples, a Radionica scenske glazbe „improvizirala“ je.

1-Vedran Kovačević-Večernji program 17.4 (47)

Radionica grafičkog dizajna napravila je plakat kojemu su „nedostajala slova“ i nastavak plakata tj. „lamion“ u koji su stavili svijetlo koje je osvjetljavalo izrezana slova koja su nas pozivala na izložbu tržnica u muzeju 22.4.2016. u 17.00 sati.

Pločice za kupaonu

Filmaši su nam predočili kako izgleda jedan filmski set, a naposlijetku Keramičarska je radionica reklamirala svoje pločice.

Sve radionice od samog početka ozbiljno su se primile posla i jedva čekamo vidjeti što će se na kraju naći na njihovim štandovima.

 

Paula Jozić, Dijana Dill

Autor fotografija: Vedran Kovačević

 

Top