Marijan Rugani oduševljava svojim talentom

Marijan Rugani, buduća pijanistička i skladateljska zvijezda

Marijan Rugani, mladi glazbenik iz OŠ Brajda u Rijeci, talentirani klavijaturist, druge je godine na Novigradskom proljeću. Marijan je u prva dva dana skladao i dovršio svoju skladbu pod nazivom “Elegija zavisti”, no oko imena se još premišlja. Izvevši nakon sastanka hospitanata praizvedbu svoje skladbe, oduševio je sve nazočne koji za njega imaju samo riječi hvale.

Od koje godine sviraš klavir? Koji instrument sviraš uz klavir?

Moji prvi susreti s klavirom bili su u 7. godini, a glazbenu školu pohađam od 8. godine. Uz klavir zasad ne sviram ništa, no doma me čeka električna gitara.

Što te inspiriralo da napišeš ovu skladbu? Koliko si skladbi napisao?

Samo se pojavilo, ne može se to objasniti, jednostavno to osjetim. Imam par skladbi s Novigrada, te još neke koje ćete tek čuti.

Koliko dugo pohađaš glazbenu školu? 

Glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci pohađam već osam godina.

Kako si doznao za Novigradsko proljeće? Sviđa li ti se ovdje?

Ravnateljica je obavijestila mene i još jednu djevojku iz škole, nisam očekivao nešto posebno, ali jako mi se sviđa ovdje, zaljubio sam se. Ovo je mjesto gdje mi sazrijevamo, ono nas uči kako odrasti, a da ipak zauvijek ostanemo djeca. Također, naši se hospitanti u isto vrijeme pomlađuju, ponovo postaju djeca.

Gdje si dosad svirao, jesi li dobio neke nagrade?

Imam prošlost na natjecanjima, na regionalnom sam natjecanju osvojio drugo mjesto, na državnom treće te imam priznanje s međunarodnog natjecanja, a ove ću godine ići u Zagreb na međunarodno natjecanje.

Što te privuklo glazbi? Planiraš li u budućnosti svirati?

Cijela moja obitelj bavi se glazbom, tako da mi je to više u krvi. San mi je svirati i u budućnosti.

 

Timotej Hunjet i Franka Šprajc

 

 

 
(387 posjeta)