Popis radionica 2021.

LITERARNA RADIONICA – bavi se lirskom pjesmom i kratkom pričom, upućuje na moguće načine pisanja i maštanja, daje odgovore na temu i otkriva povijest i sadašnjost književnosti.

Voditelj: BRANKO ČEGEC

 

IZRADA SLIKOVNICE – razvija smisao za pisanje i slikanje, sposobnost plošnog oblikovanja, vještine u izradi slikovnice (različite književne vrste, grafičko oblikovanje, manipulacija različitim likovnim tehnikama, priborima i materijalima).

Voditeljica: SONJA IVIĆ

 

SCENSKA RADIONICA – razvijanje sposobnosti scenskog izražavanja glasom i tijelom, ovladavanje elementima glume, tehnikama scenskog izražavanja i stvaranja. Radionice se odvijaju u tri odvojene skupine.

Voditelji: MARIO KOVAČ, MARTINA ČVEK, KATARINA MADIRAZZA

 

FILMSKA RADIONICA – bavit će se elementima filmskog izraza (scenarij, montaža i sl.), filmom u funkciji škole (npr. kako prezentirati svoju školu u filmskom mediju).

Voditelj: SANDRA BASTAŠIĆ, STIPAN FILAKOVIĆ,

 

RADIONICA NOVINE NA INTERNETU – upoznavanje osnova novinarske struke, osnove uporabe WordPress sustava za online izdavaštvo, kreiranje novina na internetu – ‘news portala’.

Voditeljica: KRISTINA KOVAČEVIĆ

 

RADIJSKA RADIONICA – razvijanje sposobnosti kreativnog radijskog izražavanja, odabira i razrade teme/ priče (novinarsko izražavanje), upoznavanje i vladanje procesom i tehnikama snimanja i obrade zvuka.

Voditelj: SRĐAN NOGIĆ

 

TELEVIZIJSKA RADIONICA – praćenje događanja i rada svih radionica u Školi stvaralaštva, što uključuje i svladavanje različitih tehnika snimanja, razgovaranja, traženja.

Voditelj: MARINKO MARINKIĆ

 

SKLADATELJSKA RADIONICA – bavi se elementima glazbene pismenost (note, mjera, ritam, melodija, oblici…), razvijanjem glazbene kreativnosti i iskustva u stvaranju glazbenog izričaja.

Voditeljica: DAMJAN VASILJEVIĆ

 

RADIONICA SCENSKE GLAZBE – glazba u funkciji razvijanja senzibilnosti skupnog muziciranja vlastitih skladbi, stvaranje glazbe za potrebe drugih izričaja u Školi.

Voditelj: MATKO BASARA

 

RADIONICA ARANŽIRANJA I GLAZBENE PRODUKCIJE – traženje različitih formata i načina u aranžiranju glazbe i načina njihove produkcije.

Voditelj: IVAN PEŠUT

 

RADIONICA PJEVANJA – razvijanje glasovnih i slušnih sposobnosti, višeglasno pjevanje, glazbena pismenost (note, mjera, ritam, melodija, oblici…), pjevanje na programima Škole (izvan radionice).

Voditeljica: DORIS KOVAČIĆ

 

PLESNA RADIONICA –  približiti umjetnost suvremenog plesa i njezin potencijal, ne samo kroz plesne vježbe, zadatke ili zadanu koreografiju već kao umjetničku formu koja polazi od tijela, pokreta i odnosa.

Voditeljice: MARTINA TOMIĆ i ANTONIA DOBRIĆ

 

RADIONICA CIRKUSKIH VJEŠTINA – radionica koja će vas okrenuti naglavačke, katapultirati u zrak, učiti kako koristiti tijelo kao instrument za brojne pustolovine kao što su multifunkcionalno baratanje predmetima, žongliranje, balansiranje, vožnju na jednom kotaču na spravi zvanoj monocikl i upoznavanje sa svijetom klauna.

Voditelji: IVANA PEDLJO I JASMIN DASOVIĆ

 

KERAMIČARSKA RADIONICA – razvijanje likovne kreativnost i sposobnosti prostorno-plastičnog oblikovanja, usvajanje likovnog jezika (boja, volumen, prostor, ritam, proporcija, kontrast…) i motoričkih sposobnosti za manipulaciju likovnih tehnika, pribora i materijala.

Voditelj: BORIS ROCE

 

RADIONICA SLIKARSTVA – razvijanje likovne kreativnosti, motoričkih sposobnosti za manipulaciju likovnim tehnikama, priborom i materijalima, sposobnosti dvodimenzionalnog oblikovanja i usvajanje likovnog jezika.

Voditelj: ALEM KORKUT

 

SLIKARSKO-SCENOGRAFSKA RADIONICA – razvijanje likovne kreativnosti i sposobnosti plošnog oblikovanja i oblikovanja u prostoru, usvajanje likovnog jezika (crta, boja, prostor, ritam, proporcija, kontrast…) i motoričkih sposobnost za manipulaciju likovnim tehnikama, priborom i materijalom.

Voditelj: THEODOR DE CANZIANI

 

LUTKARSKA RADIONICA – kreiranje i izrada lutaka, razvijanje sposobnosti smišljanja lika i priče, razvijanje govornih vještina i samostalno kreiranje lutkarskih situacija.

Voditeljica: KRUNA TARLE

 

FOTORADIONICA – razvijanje likovne kreativnosti i sposobnosti interpretiranja stvarnosti fotografskom slikom, usvajanje likovnog jezika, uočavanja bitnog i izdvajanje iz vizualnog konteksta, vještine uporabe foto– i informatičke opreme.

Voditelj: BORISLAV BOŽIĆ

 

RADIONICA DIGITALNE ILUSTRACIJE – nova znanja iz područja likovnosti usklađena s novim tehnologijama, uvidima u vlastite kreativne sposobnosti i otkrivanje novih svjetova.

Voditeljica: KLARA RUSAN