Učitavam
svg

Putovanje u svemir

Meteori22. ožujka 2023.Hana Mršić
svg165

Druge večeri naše Škole stvaralaštva posjetio nas je poznati hrvatski učitelj i astronom Korado Korlević. Svojim znanjem odveo nas je na putovanje u svemir koji je tema ovogodišnjeg Novigradskog proljeća.

Putovanje smo započeli iz zvjezdarnice Višnjan, a letjeli smo balonom sve do atmosfere. U svemiru smo lutali Sunčevim sustavom i upoznavali planete i njihove sastave. Od puta smo se umorili te sletjeli na Mjesec. Saznali smo da nije sve tako sivo, već postoje boje na Mjesecu. Putovanje smo nastavili u brzom tempu te začas bili izvan svoje galaksije. Sjajne zvijezde nisu nam stale na put. Jeste li znali da one nastaju rađanjem i nestaju umiranjem, ali i dalje sjaje punim sjajem i daju nam svoju svjetlost? “Svi smo mi nekoć bili zvijezde”, rekao je Korado.

O svemiru se može reći mnogo toga; on je jednostavno čudesan i tajanstven. Nakon ovog predavanja misli nam i dalje lutaju svemirom. Tko zna kada će se vratiti na Zemlju.

PIŠE: Hana Mršić

Hana Mršić

Sjajna sam zvjezdica koja je po drugi put u ovoj galaksiji. Znanje i mašta daju mi svjetlost koja sjaji jače nego Sunce. Volim obilaziti planete i sklapati nova prijateljstva. Putujem i istražujem sve oko sebe. Nadam se ponovnom povratku u ovu sjajnu galaksiju.

svg
svg

Što ti misliš o ovoj temi?

Napiši svoj komentar.

Ostavi svoj svemirski trag

Učitavam
svg Raketoplan
  • 1

    Putovanje u svemir

Raketni izbornik