Sada čitaš: Plesna skupina na Novigradskom proljeću!

Učitavam
svg

Plesna skupina na Novigradskom proljeću!

Pokret21. ožujka 2023.Sara Marinović
svg180

Plesna radionica! Tko? Što? Kada? Gdje? Zašto? Kako?

Danas, 20. ožujka, prvi je dan Novigradskog proljeća. Od dvadeset i jedne radionice, danas smo detaljnije istražili Plesnu. Razgovarali smo s voditeljicom. Martina Tomić, plesačica, autorica i nastavnica suvremenog plesa, s nama je podijelila svoja iskustva, mišljenja i savjete.

Zainteresirala se za ples zbog slobode i mogućnosti koju daje. Plesom izražava sebe. Uz djetinjstvo je vežu plesne uspomene u učilištu ZKM-a, putovanje inozemstvom te uspomene iz Kine kad je bila plesni pedagog. Trenutno radi na premijeri Plesne predstave zbog koje se jako veseli. Ovo joj je treća godina na Novigradskom proljeću. Njezin je cilj da se ovdje djeca osjećaju slobodno i kreativno, stvaraju zajedno s drugima.

– Moj je savjet za mlade plesačice da budu disciplinirane, sretne zbog toga što rade iz hobija ili jednog dana kao posao. Ples, osim što otvara mnoga pitanja, prikazuje stvarnost. Moj je savjet da vole to što rade i da budu ustrajne. Želim da ovdje uživaju, imaju osjećaj da su nešto naučile i pritom se zabavile. – rekla nam je.

Jedna od polaznica plesne skupine, Franka Tomljanović iz Virovitice, podijelila je s nama svoj dojam:

– Bavim se plesom od treće godine tako da Novigradsko proljeće smatram dobrom prilikom za razvijanje svog talenta. Za sada mi se jako sviđa! Očekujem zabavu i nova iskustva. Drugi izbor bila mi je Skladateljska radionica. Prvi sam put ovdje.

Polaznike Plesne radionice pozdravili smo osmijehom te ne možemo dočekati njihov nastup na zatvaranju Novigradskog proljeća.

PIŠE: Sara Marinović

Sara Marinović

Moje je ime Sara. U Novigrad sam došla radi Novinarske galaksije. Prvi sam put na Novigradskom proljeću. Želim upoznati nove prijatelje svemirce i lijepo se zabaviti u Novinarskoj galaksiji.

svg
svg

Što ti misliš o ovoj temi?

Napiši svoj komentar.

Ostavi svoj svemirski trag

Učitavam
svg Raketoplan
  • 1

    Plesna skupina na Novigradskom proljeću!

Raketni izbornik