Sigurno se pitate kako je to sudjelovati na Novigradskom proljeću? Ove sam godine sudjelovala prvi put i održalo se online. Pokušat ću vam dočarati svoje iskustvo, a o tome kakva je Škola stvaralaštva kad je uživo, pitam se i ja. 😊

Kada sam prvi put saznala za Novigradsko proljeće, mislila sam da je to nekakav piknik u prirodi i da svi zajedno dočekujemo proljeće. Međutim, prevarila sam se jer je to nešto sasvim drugo, nešto puno bolje.

Novigradsko proljeće Škola je stvaralaštva koja nam otvara vrata kreativnosti, mašte i inspiracije. Sastoji se od radionica koje daju izbor djeci da se okušaju u onome što ih najviše zanima. Svaka je radionica jedinstvena i zanimljiva na svoj način. Organizacija je tekla vrlo glatko, svi smo imali svoje zadatke koje smo na kraju uspješno povezali u cjelinu i prikazali ovogodišnju temu na svoj način, onako kako je mi doživljavamo. Zajedno smo u grupama stvorili nova prijateljstva i surađivali smo najbolje što smo mogli preko Zooma i Whatsappa. Ono što je sigurno, to je da ovogodišnje Novigradsko proljeće ne bi uspjelo bez naših voditelja koji su nas svojom ljubaznošću i šarmom vodili kroz program radionica i učinili da nam i online iskustvo stvaralaštva bude nezaboravno.

Novigradsko nas je proljeće još jednom podsjetilo da je umjetnost temelj raznolikosti života i kao takvo ono gradi svakog od nas. Bez umjetnosti život je samo jedan crno-bijeli svijet.

VELIKI UMJETNIK NIKADA NE VIDI STVARI ONAKVIMA KAKVE ONE JESU. KAD BI IH VIDIO TAKVIMA, VIŠE NE BI BIO UMJETNIK.” – OSCAR WILDE

Napravite kolaž s djecom - Helios Kemostik

Novinarka: Hana Mršić


0 Comments

Odgovori

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.