Posjetili smo radionicu aranžiranja i glazbene produkcije te otkrili što se tamo radi, je li zabavno te kakvim je učenicima namijenjena navedena radionica. O tome su nam više rekli voditelj Ivan Pešut i polaznica Lana Bojić.

Slikala: Lana Bojić

Ivan Pešut:

“U našoj radionici rade se glazbeni aranžmani, dakle slažu se različiti instrumenti za pojedinu pjesmu te se u sklopu produkcije ti zvučni zapisi slažu u jednu cjelinu tako da možemo isporučiti jedan zvučni zapis u bilo koju drugu radionicu koja traži glazbenu podlogu. Ono što bi bilo najzanimljivije nekome tko nikada nije probao raditi to, ili tko ne zna što je to, bilo bi kako složiti nekoliko instrumenata da zvuče skladno i da oplemene neku skladbu. Trenutno radimo montažu za pjevačku radionicu koja je izabrala pjesme koje će pjevati, slažemo njihovo pjevanje u jedan skladan miks koji ćemo kasnije koristiti za predstavljanje radionice. Sviđa mi se posao voditelja jer je to nešto što radim svaki dan te mogu mlađim polaznicima koje to zanima otkriti neke tajne tog zanata i možda ih zainteresirati da tako nešto rade i u budućnosti. Meni je to posebno zanimljivo jer sam ja također bio polaznik ove škole. Stvari koje sam ja naučio na Novigradskom proljeću isto su me inspirirale da se i dalje bavim glazbom.”

Slikao: Tin Černi; Voditelj i polaznici radionice te novinari

Lana Bojić:

Zašto si izabrala ovu radionicu?

“Izabrala sam radionicu aranžiranja i glazbene produkcije jer sam htjela naučiti nešto novo.”

Sviđa li ti se radionica i zašto?

“Jako mi se sviđa jer je zanimljiva, voditelj je super i puno toga sam naučila u kratkom vremenu.”

Što si naučila za sad?

“Naučila sam kako stvoriti glazbu pomoću tehnologije.”

Bi li preporučila radionicu drugima i zašto?

“Da, nekoga koga jako zanima glazbena produkcija trebao bi ići u ovu radionicu jer je stvarno zanimljivo koliko mogućnosti i prostora ima za kreativnost.”

Tin Černi i Ivano Bembić


0 Comments

Odgovori

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.