Slikao: Tin Černi

Posjetili smo Radionicu pjevanja te smo dobili izjave voditeljice Doris Kovačić i polaznice Amelije Vojić.

Doris Kovačić:

U našoj Radionici pjevanja radimo na vokalnoj tehnici, upjevavanju, na glasu i prenošenju svojih emocija i stavova kroz pjesmu. Za početak radimo na nekim poznatim pjesmama, to su nekakvi svojevrsni coveri koji su ‘ogledalo’ koje opisuje i definira polaznice. Predstavit ćemo nekoliko skladbi iz Skladateljske radionice, radimo nešto i za Scensku radionicu tako da će biti više proizvoda s naše strane. Cure se slažu, kao i u svemu ostalome, da ćemo naslove pjesama čuvati kao iznenađenje. Jako mi se sviđa posao voditeljice i već sam jako dugo tu na Novigradskom proljeću. Uvijek je izazovno i drugačije, iako radimo svake godine na isti način, polaznici su svake godine drugačiji, uvijek je neka nova energija, nove prilike, ponekad i ja naučim nešto od njih, lijepo mi je upoznavati nove mlade ljude koji vole raditi i vole pjevati i družiti se.

Slikao: Tin Černi
Polaznice radionice pjevanja i novinari

Amelia Vojić:

Izabrala sam baš ovu radionicu jer mi se Radionica pjevanja najviše svidjela, imam najviše iskustva s pjevanjem. Do sada sam naučila mnogo vježbi za upjevavanje i dobila sam puno savjeta od svoje voditeljice. Meni je jako zabavno i zanimljivo, ponajviše zbog voditeljice jer je otvorena i zabavna, nikada nam nije dosadno s njom i ne daje nam preteške zadatke, zato mi je vrlo zanimljivo i zabavno u mojoj radionici.

Izgleda da se u radionici pjevanja puno radi, pjeva, uči i zabavlja. Bit će puno projekata i suradnji s njihove strane, veselimo se predstavljanju radionice i jedva čekamo čuti sigurno predivne pjesme.

Novinari: Tin Černi i Ivano Bembić


0 Comments

Odgovori

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.