Počelo je 32. Novigradsko proljeće pa tako i radionice te nove avanture. Mnogo je polaznika prvi put ovdje, ali je velik broj i onih koji su se vratili. Prvi je dan svakako otvarao nova vrata i vidike te su dojmovi bili intenzivni. Baš je zato ekipa radionice Novine na internetu ispitivala polaznike drugih radionica o prvim dojmovima s njihovih radionica. Odgovori koje smo dobili bili su odlični – vidi se da su zapravo svi uživali u početku radionica (a zamislite što će biti tek na kraju, kada se više stvari nauči i otkrije).

PLESNA RADIONICA

Lucija Hrgetić

Na plesnoj radionici bilo mi je jako zanimljivo. Voditeljica je strpljiva i objasnila nam je više puta, pprema potrebi i sporije, ono što nismo razumjeli. Smišljali smo sami svoju koreografiju od sedam glavnih elemenata i pokazivali je drugima. Poslije smo svi zajedno otplesali što smo smislili. Radili smo ogledalo s našim parom i trebali smo improvizirati. Jedva čekam idući Zoom!

Ines Budek

Na plesnoj radionici bilo mi je jako zabavno i zanimljivo te sam dosta toga novog naučila već na prvom satu koji smo imali. Voditeljica je plesne radionice jako draga, sve nam je detaljno objašnjavala kad nešto nismo razumijeli i imala je mnogo strpljenja za nas. Jako je kreativna i jedva čekam idući Zoom i njezine nove kreativne ideje!

Mirta Jakobović

Naučila sam mnogo toga novog i jako se dobro zabavljam. Iako je teško plesati online, naša voditeljica trudi nam se olakšati koliko može i to izrazito cijenim. Sviđa mi se što sam upoznala nove učenike i naučila nove plesne pokrete!

Marta Klaneček

Ovo mi je prvi put na Novigradskom proljeću i na plesnoj radionici je jako zabavno. Naučile smo mnogo novih pokreta i tehnika. Cure su preslatke, a trenerica plesa, Martina Tomić, uvijek je vedra i nasmijana. Plesati na daljinu definitivno je izazov, ali, za ono što najviše voliš, bitno je truditi se do kraja!  

Dora Krištić

Na radionici je jako zabavno. Naša voditeljica Martina Tomić jako je draga i trudi se da uspijemo plesati na daljinu. Cure su također jako drage. Iako je zahtjevno plesati na daljinu, mi i dalje uživamo! Jedva čekam vidjeti što ćemo raditi sutra!

IZRADA SLIKOVNICE

Lana Đurković

Na radionici izrade slikovnice bilo mi je zanimljivo već prvi sat. Prvo sam se upoznala s voditeljicom i jako je draga. Već nam daje mnogo savjeta i dosta toga nas je naučila. U radionici smo također sve cure. Prvo smo trebale smisliti temu za našu slikovnicu, a nakon toga smo započele skicirati ideje kako bi naša slikovnica mogla izgledati. Na kraju sata prikazale smo naše ideje i navečer ćemo vjerojatno započeti bojati svoje slikovnice. Jedva čekam idući Zoom!

Ana Šantek

Ova mi se radionica jako sviđa jer imamo slobodu kod osmišljavanja, pisanja, ali i crtanja naše vlastite slikovnice te mi se sviđa što je ova radionica jako kreativna i pomaže nam u poboljšanju naše kreativnosti. Ono što mi je najvažnije je to što sam proširila svoje znanje u pisanju i osmišljavanju slikovnica.

RADIONICA CIRKUSNIH VJEŠTINA

Ivan

Na radionici cirkuskih vještina bilo je zabavno, naučili smo žonglirati s jednom, dvije i tri loptice te smo i izradili svoje rekvizite. Naučili smo par trikova kao što je to stoj na glavi, most i još mnogo toga. Voditelji su bili jako zabavni i bilo je odlično.

RADIJSKA RADIONICA

Profesorica Dijana

Iako sam voditeljica novinarske grupe odlučila sam ove godine naučiti nešto novo te sam se prijavila na Radijsku radionicu gdje mi je bilo jako zanimljivo. Jedino što su mi nedostajali moji zmajčeki koji su raštrkani po drugim radionicama. Dok ja u grupi imam sestričnu voditeljice Novina na internetu, voditeljica Novina na internetu ima u svojoj grupi moju kćer i glavnu urednicu. Kako je svijet mali!

SLIKARSKA RADIONICA

Dorotea

Na slikarskoj radionici bilo je jako zanimljivo. Bilo je izrazito lijepo slušati neke mitove i dosta toga smo naučili. Imali smo slobodu u načinu na koji želimo nacrtati odraz u ogledalu, a profesor je bio drag i zabavan.

KERAMIČARSKA RADIONICA

Malena

Na keramičarskoj je radionici bilo vrlo zanimljivo. Zasad smo se dogovarali što ćemo raditi za ovogodišnju temu i odlučili smo da ćemo raditi okvire za ogledala. Još nismo počeli raditi s glinom, ali smo već skicirali ideje te ih predstavljali drugima u radionici. Sviđaju mi se kreativnost i ideje drugih sudionika te atmosfera u radionici!

SCENSKA RADIONICA

Ema Šipoš

Meni se jako svidjela scenska radionica. Radili smo mnogo zanimljivih stvari vezanih za glumu i za zabavu. Voditeljica je draga i svi su bili totalno otkačeni.

Zvonimir Guć

Uživamo, maštamo, stvaramo likove i ugodno raspravljamo.

Sanja Latin

Iza nas je iznimno kreativan dan! Uz poticajne smjernice naše voditeljice, maštom i zamišljanjem premostili smo nedostatke digitalnoga okružja. Osjećam se ispunjeno!

Tatjana

Scenska radionica je odlična! Voditeljica je super i kolege također! Prvi dan proveden je uz puno zabave, smijeha, mnoštvo ideja i maštovitih priča, a sigurna sam da nastavljamo i dalje tako!

RADIONICA PJEVANJA

Jana Komočar

Ovo mi je baš super! Ljudi su genijalni i zadatci koje dobivamo su mrak, ali je i edukativno, nema čega nema! Izvrsno je razgovarati s ljudima koji imaju iste interese koje imam i ja, a vidjela sam i fantastične talente!

Ema Potočki

Stvarno je super! Nemam drugih riječi. Zabavno je, a voditeljica je zaista super! Radimo razne vježbe i vrlo smo se brzo svi u radionici zbližili. Također, atmosfera je izvrsna! Uvijek ima nečeg novog i zabavnog.

LUTKARSKA RADIONICA

Matilda Marković

U lutkarskoj radionici bavimo se maskama. Tražimo lica u prirodnim pojavama, predmetima, pokušavamo napraviti i odgonetnuti značenje pojedine maske. Maske nas štite, pružaju zaštitu, ali ponekad šalju poruku o razumijevanju i poimanju svijeta oko sebe. Ogledala nam šalju slike i poruke o sebi samima, ali i svijetu u kojem živimo. Je li on realan, ozbiljan, komičan, iskrivljen, ružičast, idiličan ili čaroban – istražimo sami. “Osoba je najmanje ona sama kad govori iz sebe. Dajte joj masku i reći će vam istinu, ” kaže Oscar Wilde.

Paula Novoselec

Ovo mi je prvi put da sam sudjelovala nečemu ovakvome, vrlo je zanimljivo i naučila sam neke nove stvari. Učenici su vrlo dragi kao i profesorica. Baš me zanima što nas čeka sutra!

RADIONICA DIGITALNE ILUSTRACIJE

Suzana Grgić

Djeca su izuzetno kreativna i izuzetno nadarena. Radove koje su prezentirali ostavljaju bez teksta. Izuzetno marljiva, vesela ekipa, a gđica Klara Rusan vrlo je otvorena i pristupačna.

SLIKARSKO-SCENOGRAFSKA RADIONICA

Branimir Latin

Jako mi se sviđa na radionici, zabavno je i kreativno sve što radimo.

Petra Španjić

Prvi put sam na ovoj radionici i stvarno mi se sviđa, mislim da će daljni rad biti jako zabavan zbog materijala koje ćemo koristiti. Drugi su sudionici veoma prijateljski i nema neugodne tišine iako smo online i prvi put se vidimo, a isto vrijedi i za voditelja koji je super i energetičan. Atmosfera je baš kakva nam i treba!

Magdalena Korenjak

Apsolutno savršeno! Vrlo zanimljivo i edukativno. Biti će zabavno raditi sa super prijateljima iz radionice!

FOTORADIONICA

Lovro Klancir

Ove sam godine prvi put na Novigradskom proljeću i već mi se jako sviđa. Upoznao sam mnogo dobrih ljudi, a i profesor Borislav je zanimljiv i smiješan. Ovdje sam tek nepuni dan, a već sam naučio puno novih stvari o fotografijama. Vjerujem da ćemo svi skupa odlično provesti ovaj tjedan i jako sam sretan što imam priliku biti ovdje.

Fran Klemar

Na Novigradskom sam proljeću već drugi put u fotoradionici. Ove godine je puno zanimljivije i ponovno sam nešto novo naučio. Jako je zabavno, društvo je odlično, a posebno naš voditelj profesor Borislav Božić.

LITERARNA  RADIONICA

Nika Stiplošek

U literarnoj radionici mi je jako zabavno, zanimljivo, ima mnogo kreativnih i zanimljivih pjesama. Voditelj je dobar prema nama, šali se i smiješan je.

Ricarda Stanković

Sviđa mi se čitati pjesme ostalih polaznika i slušati različite interpretacije. Neke pjesme su zaista predivne i baš su me, onako pošteno, dirnule. Svima jako dobro ide. Uživam!

Sara Premerl Peštaj

Jako mi je drago što sam dobila priliku sudjelovati na Novigradskom proljeću. Isto tako, sviđa mi se što su svi prijateljski nastrojeni i što svatko može reći ono što misli te ne postoji pogrešan odgovor. Veselim se ostalim danima!

Klarisa Debeljak

U radionici se osjećam prihvaćeno jer dijelim iste interese s ljudima pored mene. U literarnoj radionici stvaramo vlastite pjesme te komentiramo druge, a također raspravljamo o drugim temama koje se trenutno događaju u ovom trenutku te o tome kako možemo doprinijeti svijetu.

Sofia Galir

Izrazito mi je drago što mogu dijeliti prostor s tako dragim ljudima. Voditelj mi se osobito svidio jer se voli šaliti i poštuje svačije mišljenje. Mislim da ćemo se svi brzo sprijateljiti i da će ovi dani trajati što sporije.

TELEVIZIJSKA RADIONICA

Vita Vedrina

Ova mi se radionica jako sviđa. Atmosfera je odlična, baš kao i način rada. Već nakon prvog dana stekla sam nova znanja i upoznala neke druge polaznike ove radionice.

RADIONICA NOVINE NA INTERNETU

Tena Radigović

Drugi sam put na ovoj radionici, već se od jutra upoznajemo i razmjenjujemo ideje. Ovim ćemo tempom biti gotovi i prije kraja tjedna. Svi surađujemo i pomažemo si, a hospitantice i voditeljica nam daju izvrsne savjete i upućuju nas u rad.

Mateja Ištok

Radionica Novine na internetu izrazito je zanimljiva. Naša mentorica Kristina Kovačević mlada je, zanimljiva, nasmijana, vedra i iskusna voditeljica. Rad je vrlo opušten, svi možemo reći svoje ideje i mišljenja. Veselim se sljedećim danima i znanju koje nas čeka!

Gabi Pavlović, Luna Bunčić i Tena Radigović


0 Comments

Odgovori

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.