U večernjim satima na Novigradskom proljeću održava se večernji program. To je vrijeme kada neke radionice mogu predstaviti svoj dnevni rad, učenici pokazati svoje talente te najvažnije – dobro se zabaviti. Svaki večernji program izražava jedan dio stvaralaštva, mašte i kreativnosti polaznika. Upitala sam nekoliko polaznica koje su i prethodnih godina sudjelovale na Novigradskom proljeću da mi ispričaju svoje dojmove i odgovore na nekoliko pitanja o razlici večernjeg programa online i uživo.

Cure su usporedile večernji program online i uživo te sam zaključila kako je uživo opuštenije i zanimljivije. U online programu sudjeluje manje polaznika, premda je koncept ostao isti, a voditelji su, kao i uvijek, zabavni i ludi. Online atmosfera je drugačija jer su sudionici i dalje sramežljivi, no svi si pomažu i slažu se sve bolje iz dana u dan. Uživo ima više aktivnosti večernjeg programa, te se polaznici mogu družiti. Iako online, drago im je da se večernji program ipak održava zbog toga što se nakon radnog dana u radionicama mogu zabaviti i nasmijati. Naravno, da se održava uživo, cure bi više sudjelovale u programu i aktivnostima. Za prvo večernje druženje mislile su da neće dobro proći i da će biti dosadno, no na kraju je bilo super, zanimljivo i smiješno. Isto tako, otkrile su kako im se više sviđa uživo nego online.

Također sam razgovarala sa jednim od organizatora Novigradskog proljeća koji je također malo usporedio doživljaje online i uživo večernjeg druženja. Ispričao je kako je teže osmisliti, prilagoditi i provesti program online, jer bi polaznici više sudjelovali i bolje bi se prenijela atmosfera uživo, te bi također bilo više aktivnosti. Otkrio je također kako je zadovoljan tokom cjelokupnog Novigradskog proljeća, iako je teže odrađivati program nego uživo. Isto tako pretpostavlja kako su svi već pomalo umorni od rada pred računalima, te učenicima fali dodir s prijateljima i druženje. Nada se kako će sljedeća godina stići što prije, te se Novigradsko proljeće održati uživo.

Antonija Perković


0 Comments

Odgovori

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.