Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je scenska-glazba-1024x488.png

U silnoj gužvi koja vlada u našem zoomu uspjeli smo porazgovarati s voditeljem Radionice scenske glazbe Matkom Basarom. Danas je Matko bio jako pričljiv i ispričao nam je svašta, a ovdje ćemo s vama podijeliti tek djelić našega razgovora.

Čime se bavi vaša radionica i na koji način Vi prikazujete ovogodišnju temu, vodu?

Naša zadaća je pripremiti glazbu u toj temi za potrebe svih ostalih radionica koje ju trebaju, a to je većina. Tako je tu i scenska i plesna i literarna i foto radionica. Oni nama zapravo dođu i kažu što im treba pa i mi njima napravimo podlogu koja nije pjevačka, nego samo instrumentalna.

Na koji se način vaša radionica razlikuje od skladateljske radionice?

Razlikuje se po tome što skladateljska radionica sklada glazbu na već postojeći tekst, a mi radimo baš u funkciji ugođaja, scene, osjećaja, nečega što moramo dočarati. U interesu nam je stvoriti nešto što znamo da bi ostale radionice mogle iskoristiti. Mi ne skladamo cijela djela nego samo neke motive koji u kombinaciji sa scenom možemo obogatiti.

Kakvi vam se čine ovogodišnji polaznici? Kakvi su oni u online okruženju?

Polaznici su fantastični! Ja sam oduševljen! To sad govorim ovako, a ustvari su katastrofa i nemaju pojma. Šalim se, naravno. Odlični su. U ovom okruženju su se jako dobro snašli, doma su se dobro opskrbili snimačima i stvarno sve što iz naše radionice proizađe snimljeno je u njihovim domovima što je super.

Smatrate li da je vama online okruženje olakšalo ili otežalo rad radionice?

Uh, to je teško pitanje. Meni je svakako ljepše raditi uživo. Međutim s obzirom na sve okolnosti ja sam jako sretan da smo se našli, pa makar i ovako. Preferiram rad uživo, ali isto tako mislim da smo se jako dobro snašli ove godine i drago mi je da smo se uspjeli organizirati.

Gaia Benedetti


0 Comments

Odgovori

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)