Jednostavno pobjednička voda

Ne znam jeste li bili na kvizu na kojemu je Mario Kovač glumio Tarika Filipovića (hahahah, ljudi iz scenske znaju zašto je to smiješno, a možda znate i vi), ali samo da vas obavijestimo da je pobijedila, naravno, najbolja ekipa, a to je, opet naravno, tim RADIONICE NOVINE NA INTERNETU! Zaslužili smo pobjedničku vodu, a možda i neke stihove…

Bravo mi!!! Toliko smo bili sretni da smo zaboravili pozoomati veliku jedinicu kojom se Borna prošetao novigradskom pozornicom uz zvuke We are the Champions naše omiljene grupe Queen. Isto tako, zaboravili smo primijetiti koju smo to nagradu dobili: naš novinar Bartol Pekica pretpostavio je da će 3. mjesto dobiti pola litre, 2. mjesto jednu litru, a 1. mjesto 1 i pol litru, a čega ako ne VODE.

Da se razumijemo, iako je decilitar muško, litra je žensko. Barem u gramatici, kako tvrdi prof. Stjepan Babić. Ako nam ne vjerujete, uvjerite se sami ovdje.

No mi smo zapravo radosni jer smo pobijedili i zbog toga je danas nama svaka voda pobjednička. Da smo svi punoljetni, rado bismo popili možda i vatrenu vodu, no te indijanske oksimorone (ako ste zaboravili što je oksimiron, molim vas da se obratite Literarnoj radionici) ipak ostavljamo za neka druga vremena.

Rado vam, dok slavimo pobjedu na kvizu, predstavljamo pjesme koje doduše nije napisao nijedan uvaženi literat iz naše Literarne radionice, ali jest netko tko bi im možda mogao biti blizu. Nažalost, problem je u tome što je to doista Netko Neodređen i Nepoznat. Pa dobro, nije baš nepoznat jer je svima poznat po tome što je nepoznat.

Ali, rado vam predstavljamo pjesme koje doduše nije napisao nijedan uvaženi literat iz naše Literarne radionice, ali jest netko tko bi im možda mogao biti blizu. Nažalost, problem je u tome što je to doista Netko Neodređen i Nepoznat. Pa dobro, nije baš nepoznat jer je svima poznat po tome što je nepoznat. Riječ je o pjesniku Svenu Adamu Ewinu, koji majstorski piše, s lakoćom kojom diše, i koji je zanimljiv po tome što baš NITKO, osim valjda njega samoga i njegove obitelji, NE ZNA tko je. No ono što znamo jest da je napisao više od 5.500 pjesama koje je počeo objavljivati na Facebooku prije desetak godina i da su sve mahom antologijske. Identitet trenutno krije ispod lica Michelangelova Davida. Rekli smo vam, skoro da je dorastao našim literarnim proljećarima. Ne vjerujete? Pa onda neka vas voda nosi. Do Svenovih stihova.

Sanja Miloloža, foto SM

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *