Vodovod Novigrad i nezaboravna demonstracija konzumacije vode

Anketiranjem dviju stotina mladih osoba u vezi s konzumacijom vode dobili smo interesantne, ali i relativno očekivane rezultate.

Jeste li vi onaj tip osobe koji kupuje vodu iz boce misleći kako je ona stoput zdravija od one iz vodovoda? Ili ste pak osoba koja neće ni u ludilu kupiti bocu vode znajući da vodu imaju i kod kuće? Koji tip osobe više prolazi kod mladih i koje mišljenje mladi imaju o zagađenju vode, otkrili smo u anketi koju smo proveli kod 200 mladih i otkrili njihove stavove.

Prvo smo pitali kupuju li uopće vodu u bocama iz dućana, a ovo su njihovi odgovori…

Vidimo da veći dio (gotovo 45 %) mladih ne kupuje flaširanu vodu uopće, pa nas nije iznenadila ni činjenica da anketirane osobe ne vjeruju kako je flaširana voda zdravija od vodovodne. To nam prikazuje sljedeći graf u kojem se vidi da većina preferira vodu iz vodovoda, dok isto velik dio smatra da su podjednako kvalitetne.

Prilično je lako uvidjeti da mladi imaju povjerenja u vodu hrvatskih vodovoda, a to potvrđuje još jedno pitanje u anketi Mislite li da je u vašem kraju voda čista, pitka i nezagađena? na koje smo dobili potvrdan odgovor.

Rezultati pokazuju da je situacija s pitkom vodom u našoj Lijepoj Našoj i dalje dobra, no to ne znači da na okoliš i vodu ne valja bolje paziti, već se treba još više potruditi kako bi dogodine sljedeća anketa bila usuglašenija te se uvjerljivije potvrdila kvaliteta hrvatske vode.

Ani Londero, foto: snimka zoom programa Vodovod Novigrad (sm)


0 Comments

Odgovori

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.