Novigradsko proljeće je jedna od europskih točaka darovitosti

U našoj Školi stvaralaštva tijekom dva dana Novigradsko proljeće prezentiralo se kao jedna od europskih točaka darovitosti (ETP – Europian Talent Point).

Radionice pjevanja, skladanja i  scenske glazbe predstavile su što su radile ovih pet dana. Na predstavljanju su bili i predstavnici nekih ostalih točaka darovitosti ( Ljubljana, Varaždin, Bistrići iz Zagreba) koje su predstavile svoje djelovanje Novigradskom proljeću

Govorili su nam zamjenica gradonačelnika Sonja Šikić, ravnateljica škole domaćina Davorka Parmać, članovi stručnog tima Maja Zrnčić i dr. sc. Željko Rački. Uvodničar jednog predstavljanja bio je Miroslav Mičanović koji je sjajno, isto kao i naši domaćini, predstavio što mi ovdje radimo ovih tjedan dana. Zbor nam je otpjevao tri pjesme uz pratnju klavira. Čuli smo izvedbe nekoliko učenika scenske glazbe koji su svoje skladbe napisali sami kao i sola učenika iste radionice. Kreativna Europa je udružila do sada razdvojene mehanizme potpore kulturnom i audiovizualnom sektoru u zajednički tzv. ‘one stop-shop’ otvoren svim kulturnim i kreativnim industrijama, ali će i uz to odgovarati na zasebne potrebe kulturnog i kreativnog sektora preko posebnih programskih aktivnosti, Kultura i MEDIA. Potpora će uključiti tisuće umjetnika, kulturnih profesionalaca i organizacija u izvedbenim i ostalim umjetnostima, oglašavanju, filmu, TV-u, glazbi, interdisciplinarnim umjetnostima, baštini i industriji video igara.

Marija Račić

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)