Dr. sc. Željko Rački zapalio iskru kreativnosti u hospitantima

Već pomalo premoreni od iscrpljujućeg rada u radionicama, obilnih obroka, noćnih dežurstava i izbjegavanja jutarnje tjelovježbe, vrijedni novigradski hospitanti jedva su dočekali mirno utočište u višenamjenskoj prostoriji OŠ Rivarela koje im je 10. 4. u 15 sati pružio dr. sc. Rački, edukacijski psiholog sa Sveučilišta u Osijeku svojim predavanjem o najnovijim spoznajama vezanim uz kreativnost.

Po danom naputku hospitanti su putem do utočišta napunili džepove kamenčićima, a poneki i gromadama. Nadamo se da je na plaži ostalo ponešto kamenja za predstojeću turističku sezonu. Na stolu u dvorani za nagradu dočekalo ih je nekoliko kamenčića , a na stolcima dušice koje su kasnije zapalili prenoseći novigradski plamen kreativnosti jedni drugima (nakon što ga je u skladu s predstojećom Školom za život na početku jedan od hospitanata slučajno ugasio svojom gromadom). Među kamenčićima koje su hospitanti stavili na stol, našla se i jedna mandarina.

 

 

Namjera je ovog edukativnog dijela Novigradskog proljeća za hospitante podržati ih u onome čime se kreativno već bave, ili se namjeravaju baviti u svojim školama. Ukratko, ohrabreni su uzvratiti onima koji ih smatraju čudacima koji rade s još većim čudacima među učenicima. Jedan od citata koji su  naučili iz Manifesta E. Paula Torrancea glasi  Radite ono što volite i možete raditi dobro. Hospitanti su se zdušno unijeli u bit predavanja o prenošenju kreativnosti te su si sjedajući jedni drugima na koljena dali uzajamnu podršku i završili ovo nadahnuto predavanje. Nadamo se da nitko nije izašao šepajući iz utočišta.

Ivana Hrenar i Dijana Požgaj

foto: Dijana Požgaj

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.