Valovi svjetlosti na produkciji i aranžiranju

Polaznik radionice Aranžiranja i glazbene produkcije Leo Fran Maltar Kovačić pristao je na razgovor s nama i odgovorio nam  na sljedeća pitanja.

Zašto si se odlučio baš za ovu radionicu?

Za ovu radionicu sam se odlučio zato što se bavim glazbom i jednom prilikom sam sudjelovao na snimanju s orkestrom. Tamo je bio cijeli tim ljudi koji su snimali, što me zainteresiralo da saznam i naučim što se zbiva od iza.

Što radite na toj radionici?
Na radionici aranžiramo, to jest smišljamo harmonije za melodije koje već postoje ili koje sami smislimo i produciramo, to jest snimamo instrumente, vokale i efekte, koje kasnije slažemo skupa i uređujemo.

Kako povezujete ovogodišnju temu s vašim radom?
Budući da su i svjetlost i zvuk dio istog spektra valova, mi smo povezali niske frekvencije zvuka s niskim frekvencijama svjetlosti i isto tako smo učinili za visoke frekvencije.

Što planirate napraviti do kraja Novigradskog proljeća?
Već smo napravili špicu za Radijsku radionicu, a još radimo glazbenu podlogu za Filmsku radionicu i pozadinsku glazbu za Video-dokumentarnu radionicu te planiramo još raditi glazbu za Filmsku i Scensku radionicu i snimati instrumentaliste iz Scenske glazbe.

Matija Antunović

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)