Matica i Katica, Potter i Runner

Matica Kristina obožava Harryja Pottera, a Katica Karlo Bladea Runnera 2049.

Zbog toga što su nam jako simpatični, zabavni, djetinjasti, možda čak malo ludi te obožavamo način na koji nam prenose onaj djelićak njihova znanja, odlučismo da zaslužuju jedan od boljih članaka koji su si pošteno zaradili. On više voli kompjuterski dio posla, ona više voli predavati i učiti nas.

 

Matica Kristina voli Harryja Pottera, a Karlo Vučetić Bladea Runnera 2049.
Mrežni fotokolaž: Sanja Miloloža

 

Oboje imaju mnoge dobre anegdote o novinarstvu koje ćemo zasigurno pamtiti kao neka nova novinarska znanja od kojih je jedna i ova:

„Jednom su zvali jednog novinara na otvorenje crkve. Dođe on tamo, pogleda, razgovara s nekim ljudima i vrati se u redakciju.

– Gdje je izvješće? – upita začuđeno i pomalo ljutito šef redakcije.

– Nema ga. – odgovori novinar sliježući ramenima.

– Kako nema? – upita još ljuće šef.

– Pa, nije se desilo otvaranje, pao je zvonik na njega i ubio ga. – kaže on bezosjećajno, a šef ga samo u čudu pogleda.“

Iz toga možemo zaključiti da je taj anegdotalni novinar bio loš  jer je itekako imao priču za koju je morao napisati izvješće.

Osim raspoznavanja dobre i loše vijesti, članka, izvješća ili možda i kritika, razvijaju našu humanost i etičnost.  Osim toga oboje imaju ogromni smisao za humor, zabavni su, pomalo neozbiljni (i to nam je jako drago), pričaju s nama o mnogim stvarima… Jako su strpljivi što zaključujemo prema njihovim muzejskim živcima jer su nas uspjeli trpjeti  tjedan dana.

Ona ne voli romantične komedije, horor filmove, akciju, ali voli mađioničarske, Jamesa Bonda (s Pierceom Brosnanom),  a najviše sve dijelove Harryja Pottera. On ne voli horore, a najdraži mu je sci-fi Blade runer 2049. Ona ujutro uvijek pije kavu, ali stalno pije čaj i vodu s limunom, ali malo vode, dok kad je vani obožava piti crveno vino, a njemu tamni Budweiser. Ona jako voli papati i jako puno vremena provodi misleći na hranu, jedino što ne voli jesti su mahune, a sve ostalo obožava te stalno gleda Tri, dva, jedan kuhaj. On ne voli gotovo ništa i kad god je u restoranu, jede, kako ga on zove, „kids menu“–  pomfrit i pohanu piletinu… takve zdrave stvari. On voli hip-hop i rap, ponekad S.A.R.S. i shvatio je da ga pokreću teške cajke koje ga motiviraju mržnjom prema njima i jako su mu pomogle u zadnje vrijeme. Ona voli previše žanrova i voli pjesme na svim jezicima tako da ju ne možemo definirati s obzirom na glazbu.

Našoj voditeljici matici Kristini i našoj Katici za sve – Karlu, veliko hvala i sve što vam možemo sa sigurnošću poručiti:

Vidimo se i sljedećih godina.

Ili možda ne? Ma nadamo se da hoćemo!

Frane Pekica i Tin Pišonić

 

You may also like...