Moderan Titanik

Neuspio masovni odlazak na bazen

Ljeta Gospodnjeg 2018., 10. travnja, zbila se najveća izdaja povjerenja još od starih dana Jacka i Rose s Titanika. Sve su nade studenata pale u vodu (baš kao i Jack), ali njihova, doduše, nije bila ledena, već puna klora.

Bio je organiziran masovan odlazak na bazene, no skoro nitko se nije pojavio (neki jesu, ali broj je bio približno jednak broju brodića za spašavanje na Titaniku). Postavlja se pitanje: “Zašto?”  A budući da mi guramo svoj nos u svačija posla, odlučili smo saznati. Uputili smo se u daleki svijet, a pod tim mislimo školske hodnike, i zaskočili ljude (kao ona famozna santa leda Titanik, ali ih nismo ubili, ne brinite se). Ovim se putem ispričavamo svim uznemirenim dušama na emocionalnoj boli koju smo im prouzročili svojim pitanjima.

 

Bazen bez novigradskih kupača.
Foto: https://www.aminess.com/hr/wellness

 

Odgovori koje smo dobili bili su šaroliki. Rijetki su se pokušali izmotavati (“Imali smo… drugog posla”), neki nisu ponijeli kupaći, drugi su pjevali po hotelu, treći su spavali, četvrtima je pauza prekratka (Poslušajte glas naroda!), peti su igrali košarku, šestima je bilo prehladno u zatvorenom kompleksu, a sedmima se jednostavno nije dalo. Pretpostavljamo da su i neki osmi prehlađeni zbog prijašnjih preranih iskustava s morem i bazenom na neprikladnim temperaturama, ali koliko znamo, nitko nije dočekao istu sudbinu kao Jack. Čak smo  saznali i da se polaznica Radionice grafičkog dizajna Ema Mrazović profesionalno bavi plivanjem i već joj se “bljuje od vode“.

Ipak, čak se i naša redakcija mora sakriti: od nas dvadesetak nitko nije ni vrh palca umočio u bazensku vodu tog nadobudnog projekta!

Završavamo pjesmom posvećenom našim studentima i nadamo se da ćemo im ublažiti bol i da će njihovo srce moći nastaviti.

Lorena Filko i Lucija Šalković

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...