Špijuni Novigrada

U radionici NNI vole biti podmićeni čokoladom

Špijunaža, uho i nos glavne su odlike 19 mladih novinara Novigradskog proljeća. Ovi NNIovci uvijek sve saznaju i ništa ne može izbjeći njihovu oštrom oku. Iako izgledaju bezopasno, pazite se da vaša nezgoda ili trač ne bi osvanuli sljedećeg dana na portalu. Nema opravdavanja, odmora ili prisilne dijete. Da, dobro ste pročitali jer ovi su špijuni vrhunski gurmani za slatko.

Vrijednim radom do čokolade
Foto: Borislav Božić

 

Već na prvi pogled vidi se da se ovdje radi punom parom. „Gdje? Kada? Zašto?“ odjekuje u (pre)maloj informatičkoj učionici, ali ne žale se oni na to. Navikli su već na sve, od skidanja i zamjene njihovih zavjesa, putovanja u Tunis ili sretnog usklika: „Printer radi!“. Glavna im je osobina različitost jer neki i nemaju školski list, ali dokaz je to i da nemaju nikakvih prepreka u ostvarenju svog cilja, svladavanju novinarskih vještina, poboljšanju ili osnutku digitalnog časopisa. Upravo tom energijom i duhom zrači ta popularna radionica – Novine na internetu.

Uz voditeljicu Kristinu Kovačević, tu su i hospitantice Sanja, Ivana i Vlatka, glavne pokretačice pozitive i reda koje imaju i tehničku podršku. Višenamjenski tehničar Karlo rješava sve informatičke probleme, ali ne možemo ostati samo na tome jer Karlo je zapravo Katica za sve. Dokaz da su kod ovih radnih genija svi problemi rješivi spoznali smo kad je jedna polaznica uganula gležanj na putu do škole. Njen je problem riješen vrlo brzo te se ona već u jutarnju radionicu vratila od liječnika s osmijehom na licu svojoj ekipi koja ju je čekala s novom temom.

Toliko posla, a koji je onda najuzbudljiviji dio njihovog rada? Onaj kada članci osvanu na portalu koji će uskoro biti pretrpan radovima. Još je jedan pokretač  i dobro nam poznati gospodin Šećer kojeg su primili već prvog dana. S prvim zrakama sunca osvanuli su sladoledi, baloni od šarenih žvakaćih guma, boce Pašareta iz kojih se svako malo otpije gutljaj, i to s užitkom. Jedino pravilo koje zasigurno vlada u radionici NNI jest to da svi oni koji vole kasniti trebaju donijeti čokoladu s rižom. Priznali su i sami polaznici da željno iščekuju nečije kašnjenje te nakon svake pauze pogledavaju na sat koji ih uvijek prevari u minutu.

NNI1

Pratimo vas!
Foto: Borislav Božić

 

Ovo vam zasigurno nisu nekakvi tipični knjiški moljci ili dileri informatičkog znanja. Kada sljedećeg puta sretnete nekog novinara, ponudite mu čokoladu, možda ćete onda biti pošteđeni ekskluzivnog članka u kojem je osvanula vaša slika i ime.

Nina Matanović

You may also like...