Planinarka, Ukrajinka i pjevačica klapske pjesme

Naše ovogodišnje hospitantice u radionici Novine na internetu jako su različite, ali i slične; vesele, kreativne, uvijek nasmijane.

Učiteljica Sanja Miloloža planinarka je koja piše stihove za glazbu, vodi Jablanine i Usnovce u OŠ Jure Kaštelana, obljavljuje udžbenike i zbirke zadataka, i sad se još petlja i u novinarstvo. Muza – Kreatus. Kad smo ju pitali čime se želi predstaviti, ona nam je samo pokazala najnovije stihove koje je napisala za ovogodišnje Novigradsko proljeće. Pa vam ih moramo ovdje i objaviti:

Budi moja muza

Euterpa, Klio i Terpsihora

Erato, Kaliopa ili Talija

Tko je tvoja muza? Od jazza do bluesa,

Od klape do roka, od srca do sroka…

 

NADAHNI ME, CITTANOVA,

BUDI MOJA MUZA,

POKRENI ME, GRADE SNOVA,

NASMIJ ME DO SUZA

 

VEĆ TE VOLIM, CITTANOVA,

STVARAM USPOMENE

ISKRU PIJEM, GRADE SNOVA,

DUŠE DRAGOCJENE

 

Euterpa, Klio…

Tko je tvoja muza? Okani se uza!

Budi motiviran, proljećariziran (stvarno inspiriran)!

 

Učiteljica Dijana Dill pak o temi i sebi kaže:

Svoju muzu bih nazvala Lingvofilija. Profesor sam hrvatskog i ukrajinskog jezika te moji Prigorci, jedini u Hrvatskoj kao ne-Ukrajinci, uče ukrajinski jezik kao izvannastavnu aktivnost u našoj školi. Najnoviji izazov mi je učenje arapskog
jezika. Tek sam na početku ove avanture kojoj se jako veselim. A za rad novinara na Novigradskom proljeću ove godine mogu samo reći:”Mašala”! ما شاء الله

Učiteljica Ana Lisica već je treću godinu zaredom u našoj radionici i gotovo inventar. Kaže:

Uvijek se nešto novo dobije na Novigradskom (postala sam pomalo ovisna). Ove godine ekipa je strašna (pozitivno); trude se, pišu, svugdje su… ludilo. Opisati sebe – Zadranka, radim u OŠ Bartula Kašića, školi koju sam i ja pohađala, pjevam u školskoj mješovitoj klapi, vodim Novinarsku, volim raditi u izvannastavnnim aktivnostima, sljedeća… radijske emisije. Muza – Veselka.

 

Marija Valić

 

Tagged with: