EKSKLUZIVNO: Nova (stara) radionica na NP 2018.

Predstavljamo Marinka Marinkića

Marinko Marinkić novi je voditelj Videodokumentarne radionice. Ovo mu je prva godina voditeljstva, ali ne i prva godina na Novigradskom proljeću. Marinko nam je rekao da se u ulozi voditelja snalazi dosta dobro. Ovdje nije niti nov niti star, već smatra da je polovni voditelj.

Upitale smo ga je li lakše biti polaznik ili voditelj. Rekao nam je da sve ima svoje lijepe i ružne strane. Dobra strana vođenja radionice je to što ti omogućuje sudjelovanje. Stariji si, ali ipak dolaziš na Novigradsko proljeće. Loša strana vođenja je papirologija.

Nasljednik ikone NP

Odgovor na pitanje je li zadovoljan onime što su uspjeli napraviti u ovih nekoliko dana nije nam dao, ali rekao je da će to procijeniti po duljini pljeska na koncertu u crkvi i na završnom programu.  Spomenuli smo bivšeg voditelja, Josipa Krunića.

Marinko smatra bivšeg voditelja ikonom Škole stvaralaštva i Videodokumentarne  radionice. Odnos Josipa Krunića prema ljudima smatra odličnim jer puno komunicira s ostalim ljudima, a tako i ljudi uče komunicirati međusobno.

Novi voditelj Videodokumentarne radionice nada se da će i narednih godina biti u toj ulozi u Školi stvaralaštva. Nema mnogo slobodnog vremena jer stalno radi ono što voli, a to su stvari slične Videodokumentarnoj radonici, studira na ADU – Snimanje.

Nova (stara) radionica

Bio je asistent montaže na  snimanju filma “Uzbuna na zelenom vrhu”. Na Novigradsko proljeće dolazi od petog razreda; bio je polaznik, asistent, a ove je godine voditelj. Videodokumentarnu radionicu nazvao je novim imenom, Televizijska radionica, kako će se zvati već od sljedećeg Novigradskog proljeća.

Marija Valić i Maja Marušić