Izgnani iz svojih odaja

Dana 4. travnja 2017. godine dogodilo se nešto što nitko nije očekivao, novinari su bili izbačeni iz vlastite učionice! Zašto? pitate se. Mi smo to saznali, a odgovor bolje da ne znate.

Ali ipak, reći ćemo vam ga – zbog inicijalnih upitnika! Netko bi pomislio da je dobrobit ovogodišnjeg učeničkog portala bitnija od nekoliko upitnika, ali taj netko bio je očito u krivu. Tako smo mi tog vrućeg prijepodneva oko 10 i 30 bili izgnani iz svojih odaja na žegu novigradskih ulica. Krenuli smo u pustolovinu tragajući za vijestima, što se pretvorilo u veliki kaos jer su se pojedini učenici izgubili. (Ne brinite se, svi su se vratili živi i zdravi.)

No, bez toga ne bi bilo ove vijesti, koja je, kao što vidite, kratka, slatka i poučna: Nikada ne izbacujte novinare iz njihovih staništa jer će napisati vijest poput ove. Ne postoji uzalud ona izreka: “Svako zlo za neko dobro!”

Glorija Pahor, Sophie Noa Živković i Lucija Šalković

P. S. Još jednom su nas izbacili! 5. travnja opet smo bili prisiljeni napustiti naš radni prostor zbog istog razloga  – još inicijalnih upitnika! 

P. S. S. Tog kišnog jutra 6. travnja opet se dogodilo neočekivano! Uspjeli smo zaključati vlastiti ključ u učionici što je rezultiralo čekanjem i “pacanjem” u vlastitim kišnim sokovima. No, barem smo se uspjeli dogovoriti tko što piše i, nakon ukazanja Tete Sandre, bacili se na posao!