Skakavac kao muza?

Posjetile smo Videodokumentarnu radionicu koja od početka naporno radi i sprema nam duhovite ankete i vijesti. Bivši voditelj, no i dalje sveprisutan, gospodin Josip Krunić, odgovorio nam je na par pitanja:

Budući da Vaša radionica nema jednu od devet muza, kako ste odlučili relizirati tu temu?

Mi smo čarobnjaci slike, zvuka, priča, zgoda, romana, serija i svega pomalo. Provesti temu nije nam problem. Dnevno pratimo događaje u školi i oko nje. Znamo koja je osnovna koncepcija Škole stvaralaštva, a pogotovo koje su naše dužnosti. Mi smo zapravo televizijska radionica, pokušavamo raditi sve formate, kao i televizija.

Jeste li možda izmislili svoju muzu i dali joj ime?

Mi prihvaćamo sve teme, ali i prilagođavamo to okolnostima jer je sve ubrzano. Naučili smo promatrati događaje i procjenjivati što je važno, a što je zanimljivo. Koncepcija Škole stvaralaštva je da se svake večeri u hotelu javno gleda ono što smo mi napravili tijekom dana.

Jeste li zadovoljni polaznicima i onim što ste do sada uspjeli napraviti?

Apsolutno, uvijek sam začuđen tom našom čarolijom i kako mi to uspijemo osmisliti od ideje do realizacije.

Polaznici radionice, Dorian Fafanđel i Frane Pekica također su nam iznijeli svoje mišljenje od radionici i ovogodišnjoj temi.

Zašto ste se prijavili baš na ovu radionicu? 

Zato što sam u Filmskoj skupini u školi i volim se baviti time – rekao je Dorian.

Jer mi se sviđaju film, montaža filma, snimanje i sve što s time ima veze. Volim to jer to radimo i u Filmskoj grupi u školi  – dodao je Frane.

Biste li se željeli baviti filmom u daljnjem životu?

Obojica kažu da se ne bi se željeli baviti samo time, već da mi to bude hobi.

Što biste promijenili u svojoj radionici?

Ništa posebno, samo da imamo veći prostor – rekao je Dorian.

Frane pak kaže: Jedino što mi se ne sviđa je to da naša muza, skakavac, ne nosi zelene hlače, a sve ostalo u vezi radionice mi je super.

    Foto: Rudi Marković

Zahvaljujemo na odvojenom vremenu i vjerujemo da će nam polaznici i voditelji videodokumentarne radionice do kraja tjedna pripremiti odlične video uratke koji će nas dobro nasmijati i zabaviti.

 

Marija Valić i Paula Jozić