Inspiracija ponedjeljkom

Danas u 11:30 sati u višenamjenskoj učionici Osnovne škole Rivarela održan je polusatni program pod nazivom Inspiracija ponedjeljkom. Program je nastao iz ovogodišnje teme, Muzej muza, kako bi se polaznicima Novigradskog proljeća na početku radnog tjedna dala inspiracija.

Inspirirani umjetnici

Na početku programa predstavili su nam se mladi glazbenici: Mihael Žipovski iz Tara izveo je na glasoviru vlastitu skladbu „Dolazak u Novigrad“, Leon Lončar je izveo skladbu Norveškog skladatelja i pianista Edvarda Griega pod nazivom „Trolltog“, dok je Emanuel Pištan iz Novigrada na harmonici izveo Smoronskovu skladbu „Neutrino“. U prvom djelu programa za pjevanje je bila zadužena Eni Ružić iz Rovinja koja je otpjevala pjesmu grupe Stjene „Ima jedan svijet“, dok su za plesni dio bile zadužene plesačice Laura Gudeljević iz Zagreba i Eva Fiškuš iz Poreča koje su izvele tehničke etide.

U drugom djelu programa uhu ugodne zvukove darovali su nam Patricija Žižak koja je na glasoviru izvela etide Johhana Baptista Cramera i Tomislav Špehar koji je izveo etidu u G-molu Johhana Sebastiana Bacha. Naš mali glumac Bruno Bačac izveo nam je kratku glumačku improvizaciju u kojoj mu nitko nije mogao objasniti zašto je zapravo on tu. Nama svima poznatu pjesmu Hallelujah otpjevala je polaznica Radionice pjevanja Reana Miloš. Vanesa Brajuha iz Pazina nam je na harmonici izvela Muškorskovu skladbu Tarantella, a na samom kraju progama predstavili su nam se televizijski poznati polaznici Škole stvaralaštva Lea Tušak, Sergej Božić, Dino Miklaužić i Ivan Njegovan s pjesmama „Sve u meni se budi“ i „Volim osmjeh tvoj“. Nadamo se da ste pronašli svoju muzu u nekoj od ovih izvedbi.

foto: Vijeko Lončarić

Matija Zlatarić