Predstavljanje Novigradskog proljeća na 3. danima obrazovnih znanosti u Zagrebu

Biti drugačiji u potrazi za dobrim

Tema znanstvene konferencije 3. dani obrazovnih znanosti u Zagrebu ove godine bila je Obrazovne promjene: izazovi i očekivanja. Na konferenciji je sudjelovalo više od 200 istraživača iz raznih zemalja. Na ovom znanstvenom skupu, 20. 10. 2016., održano je predavanje pod nazivom Predstavljanje Škole stvaralaštva Novigradsko proljeće.

Samovrednovanje

Na početku je doc.dr.sc. Darko Lončarić s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, ujedno i član stručnog tima Škole, govorio o vrednovanju u svojem izlaganju pod nazivom Samovrednovanje učenika darovitih u jezično-umjetničkom području u kontekstu sustava osiguranja kvalitete Škole stvaralaštva Novigradsko proljeće u kojem su sudionici mogli saznati više o načinima i postupcima vrednovanja sudionika.

Iz srca djece u uši svijeta

Maja Zrnčić i Davorka Parmač održale su predavanje Biti drugačiji u potrazi za dobrim – Škola stvaralaštva Novigradsko proljeće, a nakon toga su slijedili primjeri dobre prakse koje su predstavile dugogodišnje voditeljice radionica na Novigradskom proljeću – Doris Kovačić koja je u svojem izlaganju Iz srca djece u uši svijeta govorila o radu  glazbene radionice Škole stvaralaštva. Svi prisutni imali su priliku poslušati prekrasne izvedbe mladih glazbenih talenata, sudionika prijašnjih godina.

Dašak proljeća ujesen

Sonja Ivić govorila je o radu mladih autora slikovnica (Izrada slikovnice kao primjer aktivnosti za razvoj višestrukih kompetencija darovite djece) u Školi stvaralaštva Novigradsko proljeće. Na predavanju su se susreli mnogi sudionici, voditelji, studenti  koji su bili presretni što su tijekom jeseni nakratko mogli osjetiti dašak najljepšeg proljeća.

Dijana Dill